İzmir'in Buca ilçesinde şeker hastası 68 yaşındaki Muzaffer Acar, ayağında oluşan açık yaranın tedavi sürecinin uzaması nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Ailesi, hastaneden geri çevrilen Acar’ın artık acıya dayanamadığını belirterek acil müdahale çağrısında bulundu.

"Pansuman yapıp gönderiyorlar"

Gediz Mahallesi’nde çocuklarının yardımıyla yaşamını sürdüren Muzaffer Acar, şeker hastalığı nedeniyle sol ayağında açık yara oluştuğunu ve yaranın zamanla kurtlandığını söyledi. Acar, hastanelerde yalnızca pansuman yapılıp taburcu edildiğini, yaklaşık 3 aydır ciddi bir tedaviye ulaşamadığını belirterek, “Vallahi 3 ay geçti. Böyle pansuman yapıp gönderiyorlar. Orada açık yara var ve sürekli kanıyor, her yer kan oldu. Bana bir çare bulsunlar. Ben artık dayanamıyorum” diyerek yardım çağrısında bulundu.

Balçova’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü
Balçova’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü
İçeriği Görüntüle

"Bu yara hızlı bir şekilde ilerliyor"

Acar’ın kızı Mircan Nurduhan, babasının her gün ağrıdan ağlayarak yardım istediğini belirterek, "Babam şeker hastası, diyabetik olarak ayağında yarası var. Aylardır hastanelere götürüyoruz, getiriyoruz. En son bütün tahliller yapıldı, ayak kesilecek denildi ama bir hafta 10 gün bekleyin dediler. Bugün bir hafta oldu hala haber yok. Babamın durumu çok acil ve bayramdan sonraya kalırsa diye endişe ediyoruz. Bu yara hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu adam mağdur. Biz yetişemiyoruz acılar çekiyor. Gündüz polikliniklerdeyiz, akşam acil servislerde. Buna bir çare istiyoruz. Acı çekiyor, tek başına yaşıyor. Her seferinde arıyor, ağlayarak bizden yardım istiyor. Biz de evladı olarak hep yanındayız ama çaresizlik bizi de yıpratıyor. Ona destek olmamız, acısını dindirmemiz lazım" açıklamasında bulundu.

"Bir çare bekliyoruz"

Acar’ın oğlu İsmail Acar ise, “Babamız 3 aydır hasta yatalak. Acısına dayanamıyor. Buna bir çözüm arıyoruz, bir çare bekliyoruz acısını dindirmek için” diye konuştu.

Muzaffer Acar ve ailesi, yetkililerden tedavi sürecinin hızlandırılması ve gerekirse ayak kesilmesi dahil olmak üzere kalıcı bir müdahale yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: İHA