Sadece bin 500 dolar bütçesiyle Ağustos 2022'de İzmir’de üretilen film, yerel yeteneklerin işbirliği ile ortaya çıkan olağanüstü hikayesi ve sinematik başarıları ile dikkat çekiyor. Tek Yön, En İyi Film, En İyi Uzun Metrajlı Film ve En İyi Yönetmen gibi kategorilerde aday gösterildi, bu da İzmirli yönetmenin ve projenin arkasındaki özverili ekibin dikkate değer yeteneklerini sergiliyor.

Idyllwild Film Festivali, bağımsız sinemayı ve yükselen yönetmenleri kutlayan bir etkinlik olarak bilinirken, Tek Yön’ün bütçe sınırlamalarına rağmen bu prestijli festivaldeki başarısı projenin evrensel çekiciliğini gösteriyor.

Tek Yön, Idyllwild Film Festivali'nde iz bırakmak için hazırlanırken, Cem Ertunç, İzmir halkını bu önemli olayı kutlamaya ve şehrimizi küresel film topluluğunda temsil etmeye davet ediyor.

Film neyi anlatıyor?

Başrollerinde Kenan Berkay Dabakoğlu ve Mert Ülker’in yer aldığı bu aksiyon/drama, geçmişteki hatalarından kaçmaya çalışırken arkadaşlarını az paralar karşılığında gezdiren yalnız bir korsan taksi şoförü Rüzgar'ı konu alıyor. Yılın en büyük partisinin olduğu gece, en yakın arkadaşı Koray'la birlikte iki yabancıyı yolcu alırlar. Tehlikeli bu yabancılar, Rüzgar'ın güvenliğini tehdit edince Rüzgar onları gidecekleri yere götürmeye söz verir. Herkes konuma yaklaştıkça daha da gerginleşirken Rüzgar gerilimi minimumda tutmak zorunda. Hayatta kalmak ve sağ salim geri dönmek için Rüzgar'ın tüm kararlılığı ve gücü gerekecek, ancak tüm iradesine rağmen herkesin onu düşmeye zorladığı geceyi bitirebilecek mi?

Festival Hakkında:

Idyllwild Uluslararası Sinema Festivali, hem stüdyo hem de bağımsız filmde yükselen yetenekleri sergilemeye adanmıştır. Amacımız, yükselen yönetmenlere bağımsız sinema yapımını destekleyen bir ortamda çalışmalarını ilerletme ve tanıtma fırsatı sunmak için endüstri profesyonelleri ile bağlantı kurabilecekleri bir platform sağlamaktır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz