İzmir'de vatandaşlar yaklaşan yaz sıcakları için şimdiden tatil planlarını oluşturuyor. İzmir'de denize girmek ve serinlemek için sayısız güzel plaj bulunuyor. Bunlardan biri de İpekkum Plajı. İpekkum Plajı'nda denizin içerisinde adeta kumsalda yürüyormuş gibi hissedeceksiniz. Peki İpekkum Plajı nerededir? İpekkum Plajı'na nasıl gidilir?

İpekkum Plajı

İzmir'in en tanınmış ve en keyifli plajlarından biri olan İpekkum Plajı, her yaz sezonu denize girmek için can atan binlerce vatandaşı ağırlıyor. Gümüldür bölgesinde yer alan İpekkum Plajı ve denizi sizlere unutulmayacak anlar yaşatacak kadar berrak ve temiz. Burada denizin de kum olması keyfi artıran etkenlerden. Özellikle bölgenin gözbebeği haline gelen plaja komşu Kolophon, Notion ve Klaros Antik kentleri de tatil keyfinize eşlik ediyor. Aslında İpekkum Plajı'nın en önemli özelliği denizin içerisinde adeta kumsaldaymış gibi bir his yaratması.

İpekkum Plajı giriş ücreti

İpekkum Plajı, halka açık bir plaj olduğundan dolayı herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Sevdiklerinizle birlikte ücretsiz bir biçimde günübirlik bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

İpekkum Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

İpekkum Plajı, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür bölgesinde yer alıyor. Aslında konum olarak Seferihisar ile Menderes'in tam ortasında yer alıyor diyebiliriz. Gümüldür bölgesi aslında yazlıkçıların sıkça ikamet ettiği yerlerden biri olması dolayısıyla oldukça popüler bir konum haline gelmiştir.  Tatil bölgesi olması burada birçok turistik hizmetin verilmesine neden olmuştur. İpekkum Plajı için konaklama hizmetleri de daha çok pansiyonlar ile verilmektedir. Bu yüzden Gümüldür otelleri genellikle uygun fiyatlı otellerdir. Tatil boyunca plajda ihtiyacınız olacak duşlar, tuvaletler, soyunma kabinleri ve market burada bulunuyor. 

İpekkum Plajı'nın açık adresi şu şekilde: Mersin Alanı, 6052. Sk. No:30, 35485 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: Plaja gitmek isteyen kişiler özel araçları dışında ESHOT'ûn 986 ve 776 numaralı otobüs hatları ile de ulaşabilir. İzmir’den gelecekler için mesafe yaklaşık 50 km. Menderes ilçesinden gelenler için 28 km olup, plajın Seferihisar'a uzaklığı ise 30 kilometredir.

Özel aracıyla İpekkum Plajı'na ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak İpekkum Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp