İzmir'de sıcakların iyiden iyiye kendini hissetirmesiyle vatandaşlar şimdiden serinlemek için kaçacak rotalar oluşturmaya başladı. İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminde kurtarıcı rolü oynuyor. Bunlardan biri de Türkiye'nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak Sahili. Peki Pamucak Sahili nerededir? Nasıl gidilir?

Pamucak Sahili

Türkiye'nin en uzun plajlarından biri Pamucak Sahili. Kumlu sahilin genişliği bazı yerlerde 80 metreyi bulduğu plaja geldiğinizda yılın neredeyse 300 günü güneşli bir havayla karşılaşabilirsiniz. Selçuk’ta deniz mevsimi de Mayıs’ta başlar, Ekim ayının başına kadar sürer. Mavi bayraklı yani temizliği tescilli plajı, kilometrelerce uzanan sahilinde deniz suyu sıcaklıkları en sıcak aylarda (Temmuz, Ağustos) 25-26 dereceye kadar ulaşabiliyor.

Sakin ve huzurlu plaj arıyorsanız Pamucak Sahili biçilmiş bir kaftan. Sahilin endemik bitki olarak kum zambaklarına da rastlamak mümkün.  İskender’in de buradan geçtiği ya da sayısız kral ve kraliçenin de bu sularda serinlediği rivayet ediliyor.

Koruma alanı olan sahil bu yüzden bakir durumdadır.  Belediyeye ait tesisler ve kamp tesisleri dışında bir yapı bulunmayan sahilin plajlarında duş, tuvalet, şemsiye, şezlong, atıştırmalıklar ve alkollü alkolsüz içeceklere ulaşabilirsiniz. Çevrede bulunan suparkları, jeep, ATV, at safari tesislerinde farklı aktiviteler yapabilirsiniz. 

Pamucak Sahili giriş ücreti

Pamucak Sahili halka açık bir plaj olduğundan dolayı herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Fakat sahil içerisinde bulunan işletmeden ücreti karşılığında şezlong ve şemsiye gibi kiralamalar yapabilirsiniz.

Pamucak Sahili nerededir? Nasıl gidilir?

Pamucak Sahili, Selçuk’un 9 km, Efes antik kentinin ise 6 km kuzeyinde bulunuyor. 

Pamucak Sahili'nin açık adresi ise şu şekilde:  Ahmetbeyli, 35920 Selçuk/İzmir

Ulaşım: Pamucak Sahili'ne toplu taşıma ile de ulaşmak mümkün. Torbalı Aktarma Merkezi'nden 770 numaralı Selçuk-Torbalı Aktarma Merkezi ESHOT otobüsüne binerek Pamucak Sahili'ne ulaşabilirsiniz. 

Özel aracı ile Pamucak Sahili'ne gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Pamucak Sahili'ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp