İzmir'de denize girmek için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Plajlar, koylar, hatta adalar bile İzmirlilerin yazın serinlemek için gittiği noktalardan oluyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle Zeytineli Plajı. Peki Zeytineli Plajı nerededir? Zeytineli Plajı'na nasıl gidilir?

Tekke Plajı

Çeşme’de insanların uçuk ücretler ödeyerek girdiği Beach Club’ları tercih etmiyorsanız Çeşme’ye son derece yakın olan plajlarda denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Tekke Plajı bu noktada muhteşem tercihlerden bir tanesi olmaya aday. .İlçe merkezinden yürünerek dahi ulaşılabilen bu kumsalın suyu son derece sığ ve dinlendirici. Denize giriş kısmında yer alan taşlar biraz ayaklarınızı zorlayabilir. Ancak birkaç adımda altın sarısı kumlara basacağınızı ve muhteşem denizin tadını çıkarmaya başlayacağınızı bilmelisiniz. 

Tekke Plajı giriş ücreti

Plaja giriş tamamen ücretsiz. Ancak isterseniz küçük ücretler ödeyerek bazı ekstra özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Tekke Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Çeşme merkeze en yakın halk plajları arasında yer alan bu plaj, marinanın sonundaki sahil bölgesinde yer alıyor. 

Tekke Plajı'nın açık adresi ise şu şekilde: 16 Eylül, Çeşme/İzmir

Ulaşım: Çeşme merkeze çok yakın bir konumda yer alan bu plaja 760 numaralı Urla-Çeşme ESHOT otobüsü ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Çeşme merkeze İzmir'den Çeşme Seyahat otobüsleri ile de varabilirsiniz.

Özel aracıyla bu plaja gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduğunuz takdirde Tekke Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ