İzmir'de ziyaretçilerini bekleyen oldukça fazla sayıda müze bulunuyor. Bu müzelerden biri de Radyo ve Demokrasi Müzesi. Bu müze ziyaretçilerine geçmişten frekanslar yansıtıyor. Peki Radyo ve Demokrasi Müzesi nerededir? Nasıl gidilir?

Radyo ve Demokrasi Müzesi

Konak Belediyesi'nin butik müzecilik anlayışının 4. örneği olan İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi, Basmane – Altınpark bölgesinde Asmalı Ev adı ile bilinen ve 1900’lü yılların başına tarihlendirilen tarihi yapı içerisinde ünlü radyo programcılarının ve spikerlerin de katılımı ile 5 Aralık 2013’te kapılarını ziyarete açmıştır. Konak Belediyesi'nin İzmir'e kazandırdığı beş butik müzeden biri olan Radyo ve Demokrasi Müzesi, siyasi ve tarihi müzeler kategorisinde Avrupa'nın en iyi 16 müzesi arasında yer alıyor. 

Radyo ve Demokrasi Müzesi'nde neler var?

Müze koleksiyonu yaklaşık 150 radyo, pikaplar, çok sayıda plaklar ve interaktif eserlerden oluşmaktadır. Altı odadan ve bir kütüphaneden oluşan müze, önemli tarihsel olaylara göre kronolojik olarak sıralanmıştır.          

Müzede eğitim ve etkinlikler

Müzede her ay farklı konuda olmak üzere film gösterimleri düzenlenmektedir. Önemli radyo programcıları ile söyleşiler düzenlenerek halk ile bir araya getirmek amaçlanmaktadır. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik yaratıcı drama çalışmaları uygulanmaktadır. Aynı zamanda yaşam boyu eğitimi amaçlayan müze programları tüm yaş gruplarına göre planlar etkinlikler yılın her ayı programlanarak işlik, söyleyişi ve görsel sunumlar şeklinde yapılmaktadır. 

Radyo ve Demokrasi Müzesi giriş ücreti

2013 yılında ziyaretçilere açılan Radyo ve Demokrasi Müzesi için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

Radyo ve Demokrasi Müzesi ziyaret saatleri

Radyo ve Demokrasi Müzesi Pazartesi, Salı ve Pazar günleri kapalıdır.

Radyo ve Demokrasi Müzesi ziyaret saatleri şu şekildedir:

Pazartesi -Kapalı

Salı - Kapalı

Çarşamba- 09:00-17:00

Perşembe- 09:00-17:00

Cuma- 09:00-17:00

Cumartesi- 09:00-17:00

Pazar-Kapalı

Radyo ve Demokrasi Müzesi nerededir? Nasıl gidilir?

Radyo ve Demokrasi Müzesi, İzmir'in merkezinde yani Konak ilçesinin Basmane Semti'nde bulunuyor. 

Radyo ve Demokrasi Müzesi'nin açık adresi ise şu şekilde: Altınordu, 967. Sk. No:2, 35240 Konak/İzmir, Türkiye

Ulaşım: İzmir Metro ile Basmane istasyonunda inerek kısa bir yürüyüşün ardından Radyo ve Demokrasi Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Radyo ve Demokrasi Müzesi'ne kolay ulaşabilmeniz açısından aşağıya bir harita bıraktık. Haritaya tıkladıktan sonra yol tarifi oluşturarak Radyo ve Demokrasi Müzesi'ne özel aracınızla veya toplu taşımanın ardından yürüyerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp