İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği Korosu, 31 Mayıs günü saat 20:30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Hatay Antakya Medeniyetler Korosu’nu desteklemek amacıyla yardım konseri verecek. İmam, papaz, doktor, avukat, öğretmen, manifaturacı gibi farklı mesleklerden, Yahudi, Müslüman, Hıristiyan gibi farklı dinlerden oluşan üyeleriyle medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak, müzik aracılığıyla barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi mesajları vermek amacıyla 2007 yılında kurulan Medeniyetler Korosu 6 Şubat depremlerinde 7 üyesini kaybetti. 2012 yılında Nobel Barış Ödülüne de aday gösterilen topluluğun üyeleri deprem sonrası Türkiye'nin farklı şehirlerine dağılarak yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Gelir Antakya ve Hatay için kullanılacak

Antakya'nın kendine özgü kültürünü kaybetmemesi ve yeniden yeşertilmesine yönelik çabalara İzmir’den önemli bir destek geldi. İzmir'in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği düzenlediği yardım konseriyle Antakya Medeniyetler Korosu'nu bir araya getirerek, Hatay'ı yeniden ayağa kaldırma çabalarına destek olmayı hedefliyor.
Şef Yılmaz Özfırat’ın yöneteceği konseri izlemek ve bu dayanışmaya katılmak isteyenler 0533 476 86 82 numaralı telefondan iletişim kurabilir.

s171604