Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan saklı kanyon çok az kişi tarafından biliniyor. Berrak suyu, şelaleleri ve güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan kanyon, son zamanlarda ilgi görmeye başladı.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı 120 çeşidin üstünde endemik bitkiyi barındırıyor. Çok fazla kişi tarafından bilinmediği için bölge keşfedilmemiş saklı cennet olarak nitelendiriliyor.

650 metre rakımda başlayan, Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri arasında sınır olan Çaybaşı deresine akan kanyon, doğal güzelliği ile kendine hayran bırakıyor. 700 metreden oluşan ve sadece 150 metrelik kısmı ziyaretçiler tarafından görülebilen kanyon, şelalesi, minik göletleri ve eşsiz manzarası ile son zamanlarda doğa tutkunlarının da uğrak noktası haline geldi. Kanyonun görünmeyen yaklaşık 700 metrelik kısmı ise 1200 metre rakıma kadar kayalıkların arasından uzanıyor.

Yazın bölgede kamp yapanlar, kanyonun suyunda serinliyor ve doğanın keyfini çıkartıyor.

Manisa ve İzmir'den doğa tutkunlarının vazgeçilmesi haline gelen kanyon, fotoğraf çekmek isteyenlerin de ilgi odağı oldu.

Kar sularının erimesiyle suyla dolan kanyon, rengarenk zemininde gün ışığıyla beraber eşsiz bir manzara sunuyor.

Aynı zamanda bölgeye yürüyüş etkinlikleri de düzenleniyor.

Spil Dağı'na nasıl gidilir?

Manisa'ya tam olarak 25 kilometre, İzmir'in şehir merkezine ise 50 kilometre uzaklıkta bulunan bir dağdır. Spil dağı milli parkına özel araçlarla gitmek daha uygundur. Kanyona gitmek isterseniz de tavsiyemiz bölgeye doğa yürüyüşü düzenleyen firmalarla gitmenizdir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz