İZ GAZETE- Türkiye’de Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olmak üzere 10 ilde etkili olan deprem sonrasında arama-kurtarma çalışmaları sürerken hayatta kalan yurttaşlar için de barınma sorunu gündemde…

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasıyla depremzedelere yuva bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) bu kez 10 il için çağrı yaptı., Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de önceki gün İz Gazete’ye yaptığı açıklamada; depremzedelerin barınma sorununun çözülmesi için konaklama sektörünün harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Çağrıların ardından İzmir’de dayanışma büyümeye başladı. İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde bulunan TEOS Ormancı Tatil Köyü, kapılarını depremzedelere açtı. Barınma sorunu yaşayan depremzedeler için ücretsiz konaklama imkanı sağlayan TEOS Ormancı Tatil Köyü'nün işletmecisi Köksal Yıldırım, dayanışmanın önemini vurguladı.

89784035-21dc-4de0-8e30-61d33fa96481

El ele vermemiz gerek

İzBB’nin çağrısıyla dayanışmayı büyütmek için harekete geçtiklerini belirten TEOS Ormancı Tatil Köyü işletmecisi Köksal Yıldırım, “Bu süreçte temel olan şey dayanışma… Biz, ‘Bu dayanışmayı nasıl ne şekilde yapalım’ diye düşünürken Büyükşehir Belediyemiz 2020’de İzmir için yaptığı çağrıyı 10 il için yineledi. Biz de bu çağrıya ses verdik. Depremde yuvasını yitiren yurttaşlarımıza, konut ihtiyaçları sağlanıncaya kadar otelimizin kapılarını açtık. Bu, hepimizin el ele vererek üstesinden gelebileceğimiz bir zaman… Herkesin elinden geleni yapması lazım. El ele vermeden bu süreci aşmamız mümkün değil. Herkesin elini taşın altına koyması lazım” diye konuştu.

Bir Kira Bir Yuva Kampanyası nedir?

birkirabiryuva.org üzerinden başlatılan dayanışma kampanyası depremin ardından barınma ihtiyacı olan yurttaşlarla, onlara kira desteği sağlamak veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yardımseverleri buluşturuyor. Nakdi yardımın kabul edilmediği kampanyanın internet sitesinde kullanıcılara yönelik üç seçenek bulunuyor. Kullanıcılar “Kira Desteği Almak İstiyorum” butonuyla destek isteyebiliyor, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” veya “Boş Evim Kullanılsın İstiyorum” butonlarıyla ise ihtiyaç sahiplerine yardım edebiliyorlar.

Editör: Duygu Kaya