İzmir’de bulunan ve bölgenin en önemli hastanelerinden olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde tahtakurusu paniği yaşandı. Hastanede ileri hastaların kaldığı yer olan palyatif servisinde 1,5 ay önce tahtakurusu şikayetlerinin olduğu belirtildi.
1,5 AYDIR TEDBİRLER ALINMADI
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, şikayetlerin ardından 1,5 ay geçmesine rağmen hastane yönetiminin gerekli tedbirleri almadığını belirtti.

Doğruyol, sosyal medya hesabı üzerinden olayın detaylarına dair açıklamalarda bulundu. Doğruyol, şunları söyledi:
Devlet hastanesinde tahtakurusu paniği. İzmir ilimizde Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi palyatif servisinde ortaya çıkan tahta kutuları hastaları, hasta yakınlarını ve çalışanları tedirgin etti. Yaklaşık 1,5 ay önce başlayan şikayetler için hastane yönetiminin gerekli tedbirleri almadığı ortada. Bugünün teknolojisiyle, binlerce vatandaşımızın hizmet aldığı bir devlet hastanesinde yaklaşık 1,5 aydır bir böcekten kurtulamamak düşündürücü. Tahta kurusundan nasıl kurtuluruz diye internete yazsanız karşınıza onlarca çözüm yolu çıkarken bir buçuk aydan bu yana bir böcekle baş edememek acı gerçek. Tabi pek çok idarecimiz, asli görevleri olan vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti verme görevlerini unutarak, siyasilere, siyasi yakınlarına hizmet etmeyi görev edinmelerinin sonucu bugün yaşadığımız liyakatsizlik. Maalesef. Yöneticilere sesleniyorum. Üzerinize vazife olmayan işlerle uğraşacağınıza asli görevlerinizi yapın.





