Kültür ve sanatın buluşma noktası: 38. Uluslararası İzmir Festivali başladı!
Kültür ve sanatın buluşma noktası: 38. Uluslararası İzmir Festivali başladı!
İçeriği Görüntüle

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle tıkanma noktasına geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, tarafların taleplerinin dikkate alınarak çözüm arandığını vurguladı. Zeybek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sorunun kalıcı ve adil bir şekilde çözüme kavuşması için çaba gösterdiklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine belediyeye bağlı İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan yaklaşık 23 bin işçinin başlattığı grev 5'inci gününde.

“Kalıcı ve adil bir mutabakata ulaşacağımıza inanıyoruz”

İzmir’de yaşanan grev sürecine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zeybek, şunları kaydetti:
"Başından bu yana saygı ve sorumluluk çerçevesinde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Sağduyulu ve yapıcı yaklaşım, bu sürecin en önemli unsuru. Amacımız, yaklaşan bayram öncesinde durumu çözüme kavuşturmaktır. Talepleri gözeterek, toplumsal barışı ve çalışma huzurunu korumak temel ilkemiz. Kalıcı ve adil bir mutabakata ulaşacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: ANKA