İzmir'de geçen hafta taksici Oğuz Erge’nin, arabasına aldığı yolcusu tarafından öldürülmesine tepkiler sürüyor. Araçlarına koruyucu kabin isteyen taksicilerden Ahmet Can Özden, “Ani bir hamlede veya saldırı sırasında emniyet kemerleri takılı olduğunda hızlı refleks yapıldığında kemer kilitleniyor ve kendimizi savunamayıp darp ediliyoruz. Bu insanlık değil biz evimize sadece ekmek götürmek istiyoruz. Ama benim ve meslektaşlarımın aileleri bizleri evimizden çıkarken güle güle diye uğurlamıyor helallik istiyoruz. Bu olmaması lazım. Sabaha kadar direksiyon sallıyoruz. Ama ölmekten korkuyoruz” dedi.

İzmir'de geçtiğimiz hafta yaşanan taksici cinayetinin yankıları sürüyor. Bugün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan bir grup taksici ellerinde hayatını kaybeden meslektaşları Oğuz Erge'nin fotoğrafı ile yürüyüş yaptılar.

Yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklama yapan taksici Ahmet Can Özden, şunları söyledi:

“Bugün Oğuz Erge abimiz için toplandık. Bu koruma kabinleri Türkiye'de aktif olarak Adapazarı’nda kullanılıyor. Biz bunu neden yapamıyoruz. Bunlar Türkiye'de Gebzede üretiliyor ve yurtdışına ithal ediliyor. Bunu üretme imkanımız varken bunu neden bizler kullanmıyoruz. Artık taksicilere anlayışla yaklaşılsın. Her gün o kadar insanın stresini çekiyoruz ama sonunda sırtımızdan üç kurşunla vurulup öldürülüyoruz. Biz bununla ilgili gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Biz karşımızda muhatap bulamıyoruz. Belediyeye gidiyoruz olmuyor, odaya gidiyoruz olmuyor devlete sesleniyoruz olmuyor. Oda bize bizim araçlarımızın buna uygun olmadığını ve yapılamayacağını söylüyor. Ani bir hamlede veya saldırı sırasında emniyet kemerleri takılı olduğunda hızlı refleks yapıldığında kemer kilitleniyor ve kendimizi savunamayıp darp ediliyoruz. Bu insanlık değil biz evimize sadece ekmek götürmek istiyoruz. Ama benim ve meslektaşlarımın aileleri bizleri evimizden çıkarken güle güle diye uğurlamıyor helallik istiyoruz. Bu olmaması lazım. Sabaha kadar direksiyon sallıyoruz. Ama ölmekten korkuyoruz.”

Kaynak: ANKA