Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı belirleme mesaisi sürerken mevcut Başkan Tunç Soyer’in aday gösterilmesi için muhtar, STK ve kooperatif temsilcileri ile sokak emekçileri tarafından başlatılan nöbet devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Binası önünde onlarca kişi Başkan Soyer’in aday gösterilmesi konusunda CHP Genel Merkezi’ne çağrı yapıyor.

Davul ve zurna eşliğinde süren ‘Tunç Soyer Nöbeti’ne katılanların sayısı saat ilerledikçe artıyor. Bugün saat 18.00’da toplanması beklenen Parti Meclisi (PM) henüz toplantıya başlamazken İzmirliler bir kez daha Genel Merkez’e seslendi.

Duyduklarımız bizi üzdü

Kalabalık adına açıklama yapan Konak Mecidiye Mahallesi Muhtarı Yelda Atilla, “Bundan 2 ay önce 450 muhtar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i tebrik etmek adına İzmir’den Ankara’ya gittik.  Ziyaretimizde Tunç Başkanımızdan memnun olduğumuzu, bir dönem daha onunla birlikte çalışmak istediğimizi belirtmiştik. Sayın Genel Başkan da bizim bu dileğimizi kurmaylarıyla birlikte değerlendireceğini söylemişti. Şu anda sosyal medyada duyduğumuz kirli bilgiler bizi çok üzdü. Biz burada sabaha kadar nöbetteyiz” diye konuştu. Muhtar Atilla’nın konuşması esnasında, ‘Dik Dur Eğilme Muhtarlar Seninle’, ‘İzmir Tunç’tur Tunç Kalacak’ sloganları atılarak Başkan Soyer’e destek verildi.

Editör: Duygu Kaya