Meteorolojiden alınan verilere göre İzmir'e yağmur geliyor. Bugün kentte parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Sıcaklık ise 23 derece.

Yarın yani 20 Nisan Cumartesi günü ise yağmur geliyor. Yarın sıcaklık kentte 16 dereceye kadar düşecek.

Pazar günü ise yağmur kenti terk ediyor. Pazar günü İzmir'de sıcaklık 21 derece.

Pazartesi günü parçalı bulutlu hava etkisini görtermeye devam edecek. Kentte sıcaklık 23 derece.

Salı günü sıcaklıklar tekrardan yükseliyor. Salı günü İzmir'de bulutlu bir hava etkili olacak sıcaklık ise 28 dereceye yükselecek.

Çarşamba, perşembe ve cuma günü ise İzmir'de sıcaklık 25 derece ve parçalı bulutlu bir hava olacak.

X'te uyarılarda bulunan İzmir Havu Durumu sayfası ise şunları yazdı: Yarın güne güneşli havayla başlasak da öğleden sonra bulutluluk artacak. Bu bulutluluk yarın gece yarısına doğru batı kıyılardan başlayarak yağışa sebep olacak.

Gece yarısından sonra İzmir ana karasına sokulmaya başlayacak yağmur, yarın gece ve Cumartesi sabah saatlerinde İzmir il genelinde şiddetli yağmura neden olacak. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağışın ilk anlarında kuvvetli dolu yağışı ve cephenin yaklaşmasıyla ani şiddetli rüzgâr hamlelerine karşı uyarıyoruz! Yarın akşam yine uyarımızı tazeleriz. Yağmur Cumartesi öğleye doğru iyice hafifleyip Cumartesi akşama doğru İzmir'i terk edecek. Önümüzdeki diğer günlerde ise önemli yağış beklentimiz yok.

Sıcaklıklar Cumartesi günü yağmurla 21-23 dereceye gerilese de Pazar gününden itibaren yine artacak. Gelecek hafta başı yine sıcak hava dalgası gelecek.

Editör: Özlem Çimen Durmaz