İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Ege Kadın Buluşmaları Platformu ve İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Medeni Yasa Medeni Hayatın Anayasasıdır paneli düzenliyor.

Yapılan açıklamada, "Medeni Yasa’da değişik yapma girişimleri yıllardır iktidarın gündeminde. 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra süreç hızlandırıldı. Hatta Medeni Yasa'yı "sil baştan yazma" niyetleri açığa vuruldu.

Kaynağını laiklikten alan Medeni Yasa'ya müdahale girişimlerinin yerel seçimlerden sonra meclise getirilmesi kuvvetle muhtemeldir. Medeni Yasa'nın en etkin şekilde savunulması kadın erkek herkes için, ülkenin geleceği için acil ve elzemdir.

Laikliğin, Medeni Yasa'nın, toplumun ve kadınların kazanılmış haklarının korunması amacıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Ege Kadın Buluşmaları Platformu ve İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlediğimiz panele katılımınızı bekliyoruz." denildi.

PROGRAM

9 Mart 2024 / 13:00 – 15:00  / İzmir Sanat

Moderatör: Itır BAĞDADİ / Akademisyen

KONUŞMACILAR

Nazan MOROĞLU / Avukatlar Vakfı Başkanı, MEF Ünv. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
Laik Medeni Kanun neden kırmızı çizgimiz? Kazanımlarımız, kaybettiklerimiz, kaybedeceklerimiz.

Berrin SÖNMEZ / EŞİK Platformu Gönüllüsü, Gazete Duvar Yazarı
Şeriat tartışmaları siyasi pazarlık konusu yapılırken; İran, Afganistan, Suudi Arabistan ve Endonezya/Malezya örneklerinden Türkiye’ye ayna tutuyoruz.

Nazik IŞIK / Eşit Yaşam Derneği Başkanı
Medeni Yasa’nın özünü oluşturan laiklik ve eşitlik ilkelerinde 22 yılda oluşan tahribatın onarılmasında yerel yönetimlerin kritik rolü; EŞİTLİKÇİ, MOR, YEŞİL, KAMUCU BELEDİYECİLİK için vazgeçilmezlerimiz.

Aysun GEZEN / Akademisyen
Medeni haklara yönelik saldırının bir bütün olarak toplumsal cinsiyet rejimi inşasında yeri ve politik hedefleri

Editör: Özlem Çimen Durmaz