Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki dönem CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve önceki dönem İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın yargılandığı, kamuoyunda kooperatif davası olarak bilinen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi’ne üye bazı isimlerin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA İL BAŞKANI DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında Ayşe Cansu Ayhan, Pakize Kavak ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da bulunduğu bildirildi.
Soruşturmanın sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği ifade ediliyor.
İZMİR’E GETİRİLECEK
Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ankara İl Başkanımız Ümit Erkol, İzmir’de devam eden bir soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındı. Başkanımızın, soruşturmanın İzmir merkezli olması nedeniyle İzmir’e götüreleceği bilgisi ilgili makamlarca tarafımıza iletilmiştir. Ümit Başkanımız Eylül 2023’ten bu yana partimizin Ankara İl Başkanı olarak görev yapmaktadır. Yani sabit ikamet sahibi, kamuoyu tarafından bilinen ve çağrıldığı an ifadeye gidecek bir siyasetçidir. Bunun yerine, hakkında gözaltı işlemi uygulanması ve kolluk eşliğinde İzmir’e götürüleceğinin açıklanması, soruşturma açısından herhangi bir anlam taşımadığı gibi, gözaltı işlemini kolluk ve savcılık açısından bir güç gösterisine dönüştürmektedir. Ümit Başkanımızın yanındayız, masumiyetine inanıyoruz ve süreci titizlikle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AYRINTILAR GELİYOR….





