Bahar aylarının gelmesi ile birlikte İzmir'de de festival sezonu açıldı. Kent, nisan ve mayıs aylarında çok sayıda festivale imza atacak.

İzmir'de düzenlenecek festivaller ve tarihleri şöyle:

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali 18 Nisan-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Ücretsiz olan festival Çeşme’nin şirin kasabası Alaçatı’da gerçekleşecek.

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği festivalle ilgili şu açıklama yapıldı: Alaçatı’nın dar sokaklarında dolaşmak, güler yüzlü insanlarıyla sohbet etmek, otlarla pişirilen yemeklerden reçellere uzanan enfes lezzetleri tatmak ve yemek atölyelerine katılmak isteyenler bu yıl onuncu kez buluşuyor. Doğa aşıklarını ve gurmeleri bir araya getiren festivalin son gününde, Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenleniyor.

Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir.

Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro’da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.

İzmir’in parlayan yıldızı Alaçatı sokaklarında kurulan standlarla yerel üreticilerin bölgenin otlarını tanıtarak satışını yaptığı Alaçatı Ot Festivali, ilk kez 2010 yılında 1 gün olarak düzenlenmiştir. Ege’nin Güzelliklerine Kısa Bir YolculukYılın dört mevsiminde de ayrı bir güzelliğe sahne olan Alaçatı, her yıl düzenlenen ot festivalleri ile ününe ün katar. Her yıl baharın gelişinin müjdelendiği günlerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde, yerli ve yabancı katılımcılar doğanın uyanışına eşlik eder.Alaçatı Doğasını Yeniden Keşfetmeye Hazır Mısınız? Bölgenin doğasını anlamak ve ot çeşitliliğini gözlemlemek isteyenlere kapılarını açan Alaçatı Ot Festivali her yıl belirlenen temaya uygun etkinliklerle sürer. Festival günleri; çeşitli söyleşiler, renkli eğlenceler, meydana kurulan tezgahlar ve tadım faaliyetleriyle dolu dolu geçer. Katılımcıların organizasyonun bir parçası olabilmesi için çeşitli yarışmalar da düzenlenir. Kendine has mimarisi, insanın içini ısıtan sokakları, Arnavut kaldırımları ve taş evleriyle dikkat çeken Alaçatı, renkli festivallerle İzmir’in büyüsünü devam ettirmeyi başarıyor. Temelde; bölgeye has otların tanıtılması, unutulmaya yüz tutan yemeklerin yeniden mutfaklara girmesi ve ot çeşitliliğinin gözler önüne serilmesi için düzenlenen Alaçatı festivalleri samimi bir ortamda düzenleniyor. Samimi Bir Sofrada Yemeğinizi Paylaşmak içinKatılımcıların samimi bir ortamda ot topladığı, yemekler pişirdiği, sofralar kurduğu ve paylaşmanın tadını aldığı festivalde, değişik lezzetler de tadılabilir. Programın ilk gününde yapılan açılış kortejine eşlik ederken kendinizi farklı bir dünyada hissedebilirsiniz. Atölye çalışmalarına katılmak, bitkiler hakkında bilgi sahibi olmak, keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapmak ve stresten arınarak enerji depolamak istiyorsanız Alaçatı Ot Festivali sizi çağırıyor. Festivale bireysel katılım gerçekleştirebileceğiniz gibi profesyonel hizmetler veren tur şirketlerinin programlarına da göz atabilirsiniz. Etkinliğin her gününde ayrı bir etkinlik, eğlence, gösteri ve lezzet şöleni olacak olan Alaçatı Ot Festivali seni bekliyor!


İzmir'de Karnaval zamanı

18 – 21 Nisan tarihleri arasında Kayserkaya’da 4 günlük disiplinler arası sanat festivaline davetlisiniz. Müzik, şiir, sanat, felsefe, performanslar, atölyeler, graffiti, tarot, terapi, sunumlar, aşk, ateş, şarap…

Şirince’nin büyülü ormanında unutulmaz bir deneyim için takvimlerinize bu tarihleri işaretlemeyi unutmayın.

Bu etkinlik ücretlidir.

HoliFest İzmir

İzmir’de Ekim 2017’de ilk defa binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve son yılların en ses getiren “konsept festivali” olma özelliği taşıyan Holi festivali 27-28 Nisan 2024’te İzmir Arena’da.

Heyecanla beklenen HoliFest İzmir, anılarınıza renk katmaya hazır! 27-28 Nisan 2024’te İzmir Arena’da saat 12.00’de kapılarını açacak olan HoliFest, sıradan bir hafta sonunu renk cümbüşüne çevirecek. DJ setleri, etkileyici dans gösterileri ve sürpriz konserlerle dolu bu festival, herkese unutulmaz anlar yaşatmaya hazır.

Tüm gençleri ve genç ruhları; Holi’nin Hint mitolojisindeki izinden ilerleyerek, barış, mutluluk, huzur ve aşk dolu dileklerle doğanın uyanışını, iyinin kötüye karşı zaferini coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz!

Etkinlik ücretlidir.

28 Nisan pazar günü ücreti: 399 TL
27 Nisan cumartesi günü ücreti: 399 TL
Kombine bilet: 699 TL


Urla Enginar Festivali

10. Uluslararası Urla Enginar Festivali 3-5 Mayıs tarihlerinde İzmir’in şirin kasabası Urla’da düzenlenecek.

Ulusların kaderi kendi besinlerini seçişlerine göre çizilirmiş… Bu olağanüstü coğrafyanın ve bizlerin seçtiği “Sakız Enginar”ımız bir sebze olarak bilinmesine rağmen, aslında henüz açmamış bir çiçek tomurcuğudur. Urla Yarımadası’na özgü erkenci, yaprakları düz ve fazla sıkı olmayan Sakız Enginar’ımız mor çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir.

Sağlığımıza kattığı sayısız değer ile Yunan Tanrısı Zeus’un aşık olduğu kadın “Cynara” dan ismini alan Enginar bu yıl da sizi yapraklarının arasında sakladığı kalbi ile Urla’ya davet ediyor.

18. y.y’da ünlü gastronomlardan Jean Anthelme Brillat Savarin’in dediği gibi “Yeni bir yıldızı keşfetmektense, yeni bir yemeğin keşfi daha yararlı.” sözüne inananlardansanız, bizimle ve Sakız Enginarımız ile yeni keşiflere var mısınız?

Öyleyse hep birlikte Urla’da buluşalım!

Kanı ısıtan ve insan doğasını Venüs’le bir aşk savaşına davet eden ” Sakız Enginar” ın sevinç, sağlık, bahar kokusu ve mutluluk dolu kalbinin odacıklarında birlikte gezerken hikayemizi hep beraber yazalım…

Bu etkinlik ücretsizdir.

Milyon Fest İzmir

Milyonfest İzmir 03 – 04 – 05 Mayıs’ta Alsancak Tarihi Havagazi Fabrikası Kültür Merkezi’nde!

03 Mayıs Cuma
Athena
Adamlar
Mavi Gri
Ufuk Beydemir
Dionysos

04 Mayıs Cumartesi
Pinhani
Redd
Yaşlı Amca
Yedinci Ev
İyi Kötü Kararsız

05 Mayıs Pazar
Emre Aydın
Fatma Turgut
Umut Kuzey
Can Gox
Kozmonot

Etkinlik ücretlidir.

İzmir Çiçek Festivali

İzmir Çiçek Festivali 10-12 Mayıs’ta Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sizlerle…

Dünyanın değil belki ama ülkenin bütün çiçeklerini getiriyoruz size!

Anneler Günü’nde annenize ÇİÇEK gibi bir festival hediye edin.

Bayındır’dan, Ödemiş ve Türkiye’nin bir çok yerinden üreticinin katılacağı bu festivalde, rengarenk çiçek kokuları arasında keyifle dolaşabilecek, farklı, zevkli, ilginç bir çok atölye ve etkinliğe katılabilecek, konserlerde eğlenebilecek, aracısız, doğrudan “ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE” olduğu için çok uygun fiyatlarla alışveriş yapabileceksiniz.

10-12 Mayıs tarihleri arasında çok geniş bir florada, rengarenk, taptaze, yüzlerce çiçek, bitki, fide, fidan ve tohum; bahçenizde, balkonunuzda, evinizde, ofisinizde yeşermek üzere sizi ALSANCAK TARİHİ HAVAGAZI FABRİKASI’nda bekliyor olacak.

İzmir Çiçek Festivali ücretli bir etkinliktir. Bilet fiyatları bir gün için 150 TL'dir.


Festival Land

Geçtiğimiz yıllarda toplam 73.000 kişiyi ağırlayarak Türkiye’nin en çok katılım gösterilen festivallerinden biri olan Festival Land; olağanüstü konsept hazırlıkları, eğlenceli oyunlar, harika lezzetler ve birbirinden keyifli alanları ile festival severleri her zaman olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin en büyük etkinlik merkezi İzmir Arena’da ağırlayacak.

11 Mayıs
Yıldız Tilbe
Ceza
KÖFN
Selin Çıngır

12 Mayıs
Duman
Büyük Ev Ablukada
Son Feci Bisiklet
Beyza Başak

Etkinlik ücretlidir. 11 Mayıs ücreti 499 TL, 12 Mayıs ücreti 499 TL, indirimli dönem kombine bilet ise 949 TL'dir.

İzmir Çikolata Tatlı Çocuk Festivali

Çikolata – Tatlı Çocuk Festivali 17-19 Mayıs’ta İzmir Arena’da.

LOC FESTIVALS imzasını taşıyan ve konsept festivallerden biri olan ‘’İzmir Çikolata ,Tatlı& Çocuk Festivali’’ 6.Kez 17-18-19 MAYIS 2024 tarihlerinde İZMİR ARENA’da gerçekleşiyor Çikolata ,Tatlı ve Çocuk temalı olarak kurgulanmış olan festivalimizde ; workshoplar, eğitimler, sahne Showları, yarışmalar, maskotlar, animatörler, çocuk tiyatrosu ,kukla gösterileri, ikramlar, tadımlar, yetişkin ve çocuk oyun parkurları, aktivite alanları, selfie alanları ,illüzyon gösterileri, ve çok daha fazlası 3 gün boyunca festivalimizde yer alacak. 6.İZMİR ÇİKOLATA TATLI VE ÇOCUK FESTİVALİ’nde ayrıca Gastronomi Derneği katkılarıyla , profesyonel şeflerin katılımıyla eğitimler, seminerler, workshoplar ve yarışmalar da yer alacak.

Yaş Sınırı: *3-14 için çocuk bileti alınmalıdır. 15 yaş ve üzeri için yetişkin bileti alınmalıdır.

Tarih: 17-18-19 Mayıs 2024
İlk seans: 11:00-15:00
İkinci seans: 16:00-20:00
Yer: İzmir Arena

Etkinlik ücretlidir.

İzmir Çok Sesli Korolar Festivali

İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali 20-26 Mayıs tarihlerinde müzikseverlerle buluşuyor.

Festivalin amacı; çoksesli koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına katkılar sağlamak, bu konuda çalışan koro, koro şefleri ve müzik eğitimcilerine, etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, şenlikte yapılan konser etkinlikleriyle korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser, radyo ve TV yayınları aracılığıyla da insanımıza Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini dinletebilmektir.

Etkinlik ücretsizdir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz