Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, ilçede artan bireysel silahlanmayı önlemeyi hedefliyor. Ödemiş Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yasa dışı yollarla elde edilen ve ruhsatsız olarak bulundurulan silahlar hakkında yürütülen çalışmalar kapsamında baskınlar yaptı.

Karşıyaka'da trafikte kavga: Döner bıçağıyla saldırı anları kamerada Karşıyaka'da trafikte kavga: Döner bıçağıyla saldırı anları kamerada

Baskınlarda ele geçirilen silahlar ve mühimmat

Gerçekleştirilen aramalarda, yasa dışı silah ve mühimmatlar ortaya çıktı. Operasyon sırasında, 4 ruhsatsız tabanca, bir tüfek ve bin 389 fişek ele geçirildi. Silahların, suç amaçlı kullanılması ihtimali üzerine güvenlik güçleri, bu operasyonla önemli bir adım atmış oldu.

Operasyonun ardından, yasa dışı silah bulundurdukları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

Kaynak: AA