İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Beyazevler mevkisinde bugün saat 15.10’da başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Buca 6'ncı Sanayi Sitesi yönüne ve otoyol kenarındaki ormanlık alanlara sıçradı. Yangına ekipler 10 dakika içinde müdahale ederken, söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına saat 15.20 itibarıyla ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak, 1 helikopter, 3 arazöz ve 1 su ikmal aracı ile havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yoğun çabayla yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Izmirde Bir Yangin Daha Coplukte Basladi Ormanlik Alana Sicradi

Yangının otoyol kenarına yayılması nedeniyle trafik güvenliği açısından bazı yollar tedbir amaçlı kapatıldı. İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Buca 544 Sokak’tan Buca yönüne otoyol çıkışı, Gaziemir Akçay Caddesi’nden Buca yönüne otoyol çıkışı, Buca Batı Otoyol çıkışından Çeşme yönüne geçiş, Buca Doğuş Caddesi otoyol çıkışından Çeşme yönüne geçiş trafiğe kapatıldı.

İzmir’in tatil cennetinde korkunç olay: Şezlong kavgası cinayetle bitti!
İzmir’in tatil cennetinde korkunç olay: Şezlong kavgası cinayetle bitti!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, sürücülere alternatif güzergahları kullanmaları ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu. Öte yandan, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: ANKA