İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek 8. Karaburun Nergis Festivali nedeniyle ilçede geçici trafik düzenlemesine gidileceğini açıkladı. Duyuruya göre bazı cadde sokak ve meydanlar belirlenen tarihler arasında araç trafiğine kapalı olacak.
İZMİR'İN MİS KOKULU FESTİVALİ BAŞLIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 8. Karaburun Nergis Festivali kapsamında trafik düzenlemesinin 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 09.00’da başlayacağı 18 Ocak 2026 Pazar günü saat 23.00’te sona ereceği bildirildi. Bu süre boyunca belirtilen güzergahlarda yalnızca acil durumlarda araç geçişine izin verileceği belirtildi.
MERKEZ MAHALLESİ’NDE KAPATILACAK YOLLAR
Merkez Mahallesi’nde Başkomutan Atatürk Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Karaburun Caddesi (Keçili Kavşak) arasındaki bölümü, Şehit Polis Yusuf Çelik Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile 2168 Sokak arasındaki kısmı, Cumhuriyet Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Şehit Hakan Algın Caddesi arasındaki bölümü, Şehit Hakan Algın Caddesi’nin İstiklal Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasındaki bölümü, 1312 Sokak ve Cumhuriyet Meydanı araç trafiğine kapatılacak.

MORDOĞAN MAHALLESİ’NDE KAPATILACAK YOLLAR
Mordoğan Mahallesi’nde ise Atatürk Caddesi’nin 126 Sokak ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki bölümü, Cumhuriyet Meydanı, Fakülte Caddesi’nin 124 Sokak ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kısmı, Fatih Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Yalı Caddesi arasındaki bölümü ve Yalı Caddesi’nin Fatih Caddesi ile 283 Sokak arasındaki kısmında trafik kısıtlaması uygulanacak.

İZMİR'DE 3 GÜN BU GÜZERGAHLARA DİKKAT
16-17-18 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek 8. Karaburun Nergis Festivali kapsamında söz konusu güzergahların 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 09.00 ile 18 Ocak 2026 Pazar günü saat 23.00 arasında araç trafiğine kapatılacağının açıklandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Karaburun Belediye Başkanlığınca 16-17-18 Ocak 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek "8. Karaburun Nergis Festivali" etkinliği için,15 Ocak Perşembe Karaburun saat 09.00'dan 18 Ocak Pazar saat 23.00'e kadar Karaburun Belediye Başkanlığı tarafından 16-17-18 Ocak 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan 8. Karaburun Nergis Festivali kapsamında; Merkez ve Mordoğan Mahallelerinde bazı cadde, sokak ve meydanlar 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 09.00'dan 18 Ocak 2026 Pazar günü saat 23.00'e kadar acil durumlarda araç geçişine izin verilecek şekilde araç trafiğene kapatılacaktır.”



