Gizem TABAN ŞEBER- Türkiye’de yerel seçimlere geri sayım başlarken ‘Oy yoksa hizmet yok’ mantığıyla hareket eden AKP’nin belediye başkan adayları da seçim kampanyasını merkezi hükümet üzerinden yürütüyor.  İzmir’deki devlet hastanelerinin gerekli bakım ve tadilatlarını öteleyen AKP’nin belediye başkan adayı Karabağlar’da seçmenlere ‘hastane müjdesi’ veriyor.  Bu kapsamda; Karabağlar’da AKP’nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’un İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaptığı ziyaretin ardından hastane bahçesinde yaptığı açıklama dikkat çekti.

AKP’li Tunç, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenileneceğini, yerine 600 yataklı yepyeni bir hastane inşa edileceğini, bu hastanenin inşaatı bittikten sonra da Yeşilyurt’ta da 800 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurdu. AKP’li Tunç’un yerel yönetimlerin yetki alanına girmeyen açıklamaları,  ‘seçim vaadi’ olarak algılanırken, ‘Madem yeni hastane yapılacak, bunu niye belediye başkan adayı açıklıyor?’ sorusunu da akıllara getirdi. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Süleyman Kaynak, konuya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Yetki alanında değil

AKP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Tunç’un açıklamalarını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Süleyman Kaynak, “Bir ilçe belediye başkan adayı, Sağlık Bakanlığı’nın yapması gereken bir işlemle ilgili sadece temennide bulunabilir.  Bu açıklamalar, seçim vaadi, seçim propagandası olarak algılanır. Yerel yönetimlerin yetki alanına girmeyen bir işlemle ilgili, seçmen kanaatini etkileyebilecek bir açıklama yapması doğru değil. Hastane yapımı, Sağlık Bakanlığı’nın yetki alanındadır. O yüzden bir ilçe belediye başkan adayının böyle bir açıklama yapmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz