İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çarşamba günü yaşanan ve büyük bir can kaybına yol açan TIR kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan lojistik firması yetkilisi R.A.’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen R.A., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan kazaya ilişkin hazırlanan ön bilirkişi raporunda hayatını kaybeden TIR sürücüsü İsmail Çoban'ın, Karayolları Trafik Kanunu'nun 52/B maddesinde yer alan "sürücüler hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadırlar" ile 56/1-C maddesinde yer alan "sürücüler önlerinde giden araçları yönetmelikte belirtilen güvenli ve yeterli bir mesafeden izlemek zorundadırlar" hükümlerini ihlal ettiğinden kazada etken olduğu belirtildi.
NE OLMUŞTU?
Çarşamba günü Manisa'dan İzmir istikametine seyir halinde olan TIR, İstanbul Caddesi'nde kontrolden çıkarak karşı şeride geçmiş, yolda aralarında polis aracı ve kamyonun da bulunduğu 9 araca çarparak yol kenarındaki dereye devrilmişti.
Kazada tır sürücüsü İsmail Çoban ile motosiklet sürücüsü Gökhan Vardar hayatını kaybederken 2'si polis, 5 kişi yaralanmıştı.
Yaralı polisler Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğer yaralılar ise Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
Yaralı polis memuru Serkan Hızlı, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, kazayla ilgili dün tırın faaliyette olduğu lojistik firmasının yetkilisi R.A. gözaltına alınmıştı.



