İZ GAZETE- İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne katılanlar sabah saatlerinden itibaren Tertip Komitesi’nin önceden belirlediği alanlarda toplanmaya başladı. DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Barosu, Türk-İş gibi sendikalardan oluşan uzun bir kortej Gündoğdu Meydanı’na giriş yaptı.

Toplumsal muhalefetin bütün kesimleri sorunları ve isteklerini dile getirdi. İşçi hakları, emeklilikte yaşa takılanlar, kamuda ihraçlar, çevre katliamları, çocuk istismarı, bağımsız yargı, sağlıkta şiddet, kıdem tazminatı ve ekonomik sıkıntıların anlatıldığı birçok döviz taşındı.
Tertip Komitesi adına alandaki kitleye seslenen DİSK Ege Bölge Temsilci Memiş Sarı, 1977 yılında Taksim katliamında hayatını kaybedenleri, 10 Ekim Ankara Gar katliamında, Soma ve Ermenek’de ölen madencileri anarak başladı. Oynadığı tiyatro oyunu yüzünden uzun zamandır hapiste olan Yenikapı Tiyatrosu’nun oyuncularından Nazlı Masatçı’yı da unutmadı.

'KIDEM TAZMİNATINA DOKUNDURTMAYACAĞIZ'

İşçinin en önemli güvencelerinden biri olan kıdem tazminatı hakkına, işçilerin üretimden gelen gücünü kullanarak dokundurtmayacaklarını söyleyen Sarı, “Grev hakkımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil savaş politikalarına aktarılmasına karşıyız. İş güvencemize, kıdem tazminatımıza dokunulmasına, işçi cinayetlerine, mezarda emekliliğe, maaşımızın elimize geçmeden erimesine artık yeter diyoruz" dedi.

Kutlamalarda Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube’de örgütlü olan işçiler tarafından oluşturulan İşçi Korosu sahne aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte ‘Çav Bella’ isimli şarkıyı seslendirdiler.

Editör: Haber Merkezi