İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Akarca Plajı'nda denize girenler bu adayı mutlaka görmüştür. Denize çok yakın olan adanın adı Çiçek Adası'dır.

Zamanında bu adada çok sayıda tavşan yaşadığı için ada halk arasında Tavşan adası olarak da biliniyor. Bir zamanlar buraya bir çift tavşan bırakılmış. Ancak tavşanlar hızla çoğalınca halk da buraya Tavşan Adası demeye başlamış.

Çiçek Adası, Akarca Plajı'na 400 metre uzaklıkta bulunuyor. Bir zamanlar adaya yol da yapılmış ancak zamanla o yol yıkılmış. Yoldan geriye kalanlar görünse de artık yolu kullanmak pek mümkün değil.

Çiçek Adası rivayete göre Teos Antik Kenti ile birlikte denize batarken, kalan bir kara parçası olarak biliniyor.

Ayrıca TEOSluların yüzyıllar önce burada yaşadığı da söyleniyor.

1982 yılında Ankara'dan bir harita kadastro grubu buraya gelmiş ve burayı parselleyip Ankara'da satmış.

190 parsel bulunduğu öğrenilirken, ilk sahipleri öldüğü için burası da çocuklarına kalmış. Yani ada aslında tamamen özel mülk. Ancak ada 1'inci derece arkeolojik ve doğal sit olduğu için tarım ve inşaata uygun değil. Yani buraya çivi bile çakılamaz durumdadır.

Adanın büyüklüğü yaklaşık 12 dekardır. Adanın içinde küçük bir de tuz gölü bulunmaktadır. Yıllar önce adada hayvancılık da yapılmış. Şimdi ise birkaç kalıntı dışında bir şey bulunmuyor.

Ada ismini 2009 yılında 39 kaçağın terk edilmesi ile de duyurmuş. O zamanlar orada yaşayanlar adada bazı kişilerin yardım istediğini görüp durumu yetkililere bildirmişler ve ekipler tarafından kaçaklar adadan kurtarılmış.

Aynı zamanda 2021 yılında insanların eğlenirken havaya attığı maytap adaya düşmüş ve burada yangın çıkmasına neden olmuş. Akşam saatleri olduğu için kimse yangına müdahale edememiş, ancak sabah saatlerinde duyarlı vatandaşlar burada bulunan tavşanlara yiyecek taşımış.

Ada balık tutmak isteyenlerin de büyük ilgisini çekiyor. Ada etrafında derinliğin 60 metreye kadar ulaşması balıkçıların buraya olan ilgisini artırmış.

Editör: Özlem Çimen Durmaz