DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Mersin Gülnar ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İzmir Marşı’nı “siyasi” olduğu gerekçesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programından çıkardığı ve okul müdürlüklerine marşın okutulmaması konusunda uyarıda bulunduğu öne sürüldü. Eğitim İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Cangı ve Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal konuya yönelik İz Gazete’ye konuştu. 


 

‘BU ÜLKENİN DEĞERLERİNİ YOK SAYMAKTIR’
Eğitim İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, “İzmir Marşı’nı siyasi sayanlar, bugün eğitimi siyasallaştıranlardır. Hiç kimse yapılması gereken bir 29 Ekim programında, bu marşı ‘siyasi’ olarak değerlendiremez. Maalesef okullarda ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki siyasallaşmalar, İzmir Marşı’na yönelik bu tutumu sergileyerek ülkenin değerlerini ve hassasiyetlerini yok saymaktadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun arkasında duracağız, bunun hesabını sorma noktasında da her türlü hukuki girişimimizi gerçekleştireceğiz” dedi. 


 

‘SİYASİ DAVRANAN İLÇENİN YÖNETİCİLERİDİR’
Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ise , “Tüm topluma mal olmuş bir marşın "siyasidir" gerekçesi ile programdan çıkarılmasını kınıyoruz. Üstelik cumhuriyetin kurulduğu günün yıl dönümünde böyle bir tutumun alınması aslında tutum alanların siyasi davrandığını gösterir.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu tutumu Cumhuriyet değerlerine, aydınlığa dönük yaklaşımını ifade eder. Siyası davranan ilçenin yöneticileridir” dedi.

Editör: Haber Merkezi