CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Parti Meclisi toplantısında, aralarında il ve büyükşehir adaylarının bulunduğu 70 belediye başkan adayı daha belli oldu. CHP’de MYK’da kabul edilen İzmir’in ilçeleri konusundaki aday listesi PM’de değişikliğe uğradı. İzmir’de MYK’dan geçen bazı ilçe belediye başkan adayları PM’de listeden çıkarılması dikkat çekti.

Düzgün haberde yer alan bilgiye göre, Aziz Kocaoğlu’nun İzmir büyükşehir aday adaylığını ilan etmesinin ardından, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, büyükşehir adaylığı konusunda görüşlerini dile getirdi.

MYK’DA İLÇELER MESAYA YATIRILDI
İzmir konusunda yapılan görüşmelerin ardından MYK toplandı. MYK toplantısı devam ederken, CHP MYK’da Selçuk Belediyesi’ne Emir Cömert, Torbalı Belediyesine Övünç Demir ve Menderes Belediye Başkanlığı’na Celil Anık’ın aday gösterildiğine ilişkin bir liste internet sitelerine düştü.

YÜCEL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
İzmir’de CHP’nin elinde bulunmayan belediye başkanlıklarına ilişkin 8 kişilik listeyi CHP Lideri ve kurmaylarına sunan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MYK’dan çıkar karar üzerine adeta şok geçirdi. Toplantı biter bitmez 12’inci katta soluğu aldı.

İSTİFA RESTİ ÇEKTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile görüşen Yücel, örgütlerin görüşünü alarak hazırladığı listenin MYK’da değiştirildiğini belirterek, “Liste bu haliyle geçerse benim il başkanlığı yapmam mümkün değil. Ya bu listeyi geri çekin ya da istifa edeceğim” restini çektiği öğrenildi.

PM’DE LİSTE DEĞİŞTİ YÜCEL GÖREVDE KALDI
Yücel’in resti üzerine CHP Yönetimi, PM toplantısında, Selçuk, Torbalı ve Menderes aday adaylarını geri çekti. İzmir’de Kemalpaşa, Aliağa Kınık, Ödemiş ilçelerinin adayları açıklandı. Yücel de istifanın eşiğinden dönmüş oldu!

Editör: Haber Merkezi