AKP İzmir Teşkilatı’nı şok eden olay Ankara’da meydana geldi.

Gaziemir eski belediye başkannı Adnan Yüksel’in oğlu olan ve bir dönem AKP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Adil Yüksel, müteahhitlik yaptığı dönem içerisinde ekonomik sıkıntı içerisine girdi.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre ekonomik sıkıntılarını çözmek için Ankara’ya giden Adil Yüksel ve kardeşi, borçlarını ödemek için kredi talebi ile ilgili bazı bankalarla görüşme yaptığı iddia edildi. Görüşmelerden olumlu sonuç alamayan Adil Yüksel, kardeşi ile tartıştı. Tartışma esnasında Yüksel önce kardeşini vurarak öldürdü, ardından intihar etti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Adil Yüksel ve kardeşinin öldüğünü tespit etti. İki kardeşin cenazelerinin İzmir’e getirildiği bildirildi.

Adil Yüksel, Eylül 2021'de Dilay Fidanoğlu ile hayatını birleştirmişti.


Adil Yüksel Kimdir ?

14 Eylül 1988 tarihinde, İzmir'de dünyaya geldi.

Eğitim hayatını İzmir'de tamamlayarak, Dokuz Eylül Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Ortağı olduğu ‘’DETAŞ Proje Yönetimi’’ şirketinde, proje yönetimi ve teknik danışmanlık konularında faaliyet gösteren Adil Yüksel mühendislik bilimi ve çevre konusundaki araştırmalarına devam etti.

Siyasi yaşamına 2006 yılında AKP  ile başlayan Adil Yüksel 2009 yılına kadar İzmir Gaziemir Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2011 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi ile Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Adil Yüksel, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015 yılında yapılan İzmir İl Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilen Adil Yüksel aynı yıl yapılan İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde yönetim kurulu üyesi oldu. Gençlik Kollarında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

7 Haziran 2017 Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrası İzmir İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atanan Adil Yüksel, 2016 yılı Ocak ayında da İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve getirildi.

Adil Yüksel 2018 yıl Nisan ayında görevini devretti.

AKP 27. dönem İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı oldu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz