Yazılı bir açıklama yapan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a tepki gösterdi. Açıklamada, "Kentsel Dönüşüm ve Depremzedelere yönelik yaptığı çalışmalar ile ilgili toplantıda Dernek Yönetimimize yönelttiği, eleştiri ve söylemlerini haksız, mesnetsizve gereksiz bulduğumuzu öncelikle belirtmek isteriz." denildi.

İZDEDA'dan yapılan açıklama şöyle: 5 Nisan 2023 Pazartesi günü Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Serdar Sandal’ın, Bayraklı Belediyesi Meclis Salonunda düzenlediği, Kentsel Dönüşüm ve Depremzedelere yönelik yaptığı çalışmalar ile ilgili toplantıda Dernek Yönetimimize yönelttiği, eleştiri ve söylemlerini haksız, mesnetsiz ve gereksiz bulduğumuzu öncelikle belirtmek isteriz.

Derneğimiz her hangi bir Siyasal kutuplaşma tarafı değildir. Amacımız bütün depremzedelerin hak ettikleri tüm kazanımlar konusunda mücadele etmektir!
Sorunlarımızın çözümü konusunda, hem merkezi yönetimle çözüm aramak, hem de yerel yönetimlerle çözüm ve iş birliği sağlayarak, aynı zamanda Valilikler ve de kamu kurumlarının yöneticilerine de taleplerimizi aktararak, Depremzedelerin talepleri konusunda destek istedik.

Sayın Serdar Sandal’ın yapmış olduğu toplantıda kullanmış olduğu haksız ve aşağılayıcı eleştirileri İçerisinde gerçeği yansıtmayan ve tüm Depremzedeleri oldukça üzen ifadeleri sonucunda, 4500 üyesi bulunan Derneğimizin Üyeleri tarafından tepki ve üzüntüyle karşılanmıştır.

İZDEDA olarak bugüne kadar yaptıklarımız, umut vermekten öteye geçmiş ve hayat bulmuştur. Bu yapılanları yok saymak, en basit tabirle yönettiği ilçedeki DEPREMZEDE Derneği’nin yaptıklarından haberdar olmamaktır.

Sayın Belediye Başkanının bu güne kadar Depremzedeler için yapmış olduğu çalışmalar tarafımızdan memnuniyet ile karşılanmıştır. Bu güne dek yapılmayan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalar hakkında Sayın Başkanın Derneğimizden bilgi talebinde bulunmasının doğru bir hareket olacağı kanaatindeyiz."

Editör: Özlem Çimen Durmaz