İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nın ilk etabının açılışı yapıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İZBAN ile ilgili sözleri damga vurdu. Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile yüzde 50 ortaklı İZBAN tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Tugay, konuyla ilgili yasal süreç başlatacaklarını belirtti.

TUGAY: HUKUKİ GİRİŞİMİMİZİ YAPACAĞIZ

Açılış töreninde konuşan Tugay, “İzmir’de hükümetin bir kuruş metro yatırımı yok. İZBAN’a yüzde 50 ortak olmuşlar, ondan da İZBAN’ın belini bükecek büyük bir ray kirası alıyorlar. Ben göreve gelmeden üç ay önce yüzde 300 zam yapmışlar. Akıllara ziyan bir zam. Yapılan sözleşmeye de uygun değil. Hukukçu arkadaşlara gereğinin yapılması için talimat verdim. İzmir halkının hakkını savunmak için hukuki girişimimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“RAY KİRASINI SIFIRLAYIN, 90 DAKİKAYI DERHAL GERİ GETİREYİM”

Tugay, TCDD’ye açık bir çağrıda bulunarak, yük paylaşımının adil şekilde yapılması halinde 90 dakika sistemini hemen devreye sokacaklarını belirterek, “İzmir’in Ak Partili siyasetçileri ortaya çıkan mali yükün neden sadece İzmirlinin üzerine yüklenmeye çalışıldığı konusunda da bir yorum yapmalı. Kendilerinden beklentimiz TCDD tarafına da bir çağrı yapmaları. TCDD ray kirasını sıfırlasın; ben de 90 dakika uygulamasını derhal geri getireyim. Yük paylaşımı eşit olsun, tüm yük belediyenin üzerine bırakılmasın. Biz çözüme hazırız. Maliyetler konusunda adalet sağlandığında İZBAN’ın kente daha ekonomik ve entegre hizmet verebilmesi için gereken tüm adımları atarız” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AKP İzmir isimler arasında konu sık sık tartışmaya neden olmuştu. AKP’li isimlerden de konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtmişti.

İzmir Büyükşehir eylemleri 9'uncu gününde: CHP Genel Merkez ile sendika görüşmesi bugün!
İzmir Büyükşehir eylemleri 9'uncu gününde: CHP Genel Merkez ile sendika görüşmesi bugün!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ