Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, istifa kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyen Ağıralioğlu, "Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız." demişti.

Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini de söyleyen Ağıralioğlu'nun, "Meral Akşener ile vedalaşmaya gidiyorum, istifa edeceğim" dediği öğrenildi.

İYİ PARTİ İPTAL ETTİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Zorlu, şunları söyledi:

“İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.”

RESMEN İSTİFA ETTİ

Ağıralioğlu, İYİ Parti'den gelen bu çıkışın ardından partiden resmen istifa ettiğini duyurdu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz