İZ GAZETE- 28’inci dönem İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

14 Mayıs Milletvekili seçim sonuçları ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Keskin'in yaptığı basın açıklamasına İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve ilçe başkanları da katıldı.

28e0d865-08b1-4dcf-9bf6-4056d33ed182

Sadece yapacaklarımıza odaklandık

Keskin yaptığı açıklamada, "Ülkemiz için, insanımız için, partimiz için en sarsılmaz iman ile en zor mücadeleleri verirken dahi hiçbir zaman ne izzet ne ikbal ne de makam endişesinde olduk. Desinler, övsünler diye değil kutlu bir davanın kutlu neferi olmanın onuru ile ve de omurgalı duruşu ile mücadelede var olduk. Bizleri çok kışkırtmaya çalışanlar oldu ama inandığımız davanın kutlu hatırına, sırtımızda taşıdığımız milletimize ait kutlu değerlerin hatırına, tıpkı genel başkanımız Meral Akşener gibi sadece yapacaklarımıza odaklandık. Tıpkı Aşık Veysel gibi taş atana gül ile cevap verdik" ifadelerini kullandı.

Hiçbir oyuna gelmemeye çalıştık

"Toprağın bağrına kazma vurursun ve toprak sana gül bitirir" ifadelerini kullanan Keskin, "Ve bizler gül bitirme hatırına bağrımıza her yönden saplanan haset kıskançlık ve vefasızlık ile vurulan kazma darbelerine bile ses çıkarmadık. Tıpkı ezan ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes gibi, merhum Turgut Özal gibi, merhum mücahit Necmettin Erbakan gibi Türk dünyasının lideri merhum Alparslan Türkeş gibi milletine ait hayatı yaşarken kışkırtmalara saldırılara hiç aldırış etmeyenler gibi; hiçbir kışkırtmaya, hiçbir oyuna gelmemeye çalıştık. Çünkü çok iyi biliyorduk ki idealleri olan insanın gerçekleştirmesi gereken bir kaderi vardır. Hele bu kader milletinin kaderi ile kesişmişse işte o zaman ilhamın gücü ile kanatlanan bir arı gibi bin bir çiçekten oluşan yolculuğunun sonucunda bal vermeniz gerekir. Ve bizler de tıpkı beklenen ve özlenen bir rüyayı gerçekleştirmeye çalışan bir arı gibi milletimizden topladığımız enerji ile bal yapmaya seçimi kazanmaya ve bunun mücadelesini yapmaya odaklandık" diye konuştu.

Tekrar ilan ederim

Keskin son olarak şu ifadeleri kullandı:

Yetenekleri görmezden, çığlıkları duymazdan gelenlere, milletin dualarını şahsi ikballerine çevirmeye yeltenenlere, zulmün ve karanlığın görünür görünmez orduları ile birleşip milletin helal alın teri ile kazandıkları zaferi kendi şahsi ikballerine çevirmeye çalışıp kendini vazgeçilmez sanan, milleti şamar oğlanı gibi görüp her vesile ile tokatlama çalışanlara mukabil inandığımız yolun ahde vefasına ve liderine sonuna kadar bağlı kalacağımızı buradan da tekrar ve tekrar ilan ederim.

Editör: Duygu Kaya