İZ GAZETE - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 3 Mart’ta Altılı Masa’ya zehir zemberek açıklamalarda bulunmasının ardından, gazetemiz 4 Mart tarihli baskısında, “Siyasi entrikalar tarihe gömülecek! AKşener’i iyi bilirdik!’ manşetine yer vermişti.

8d6405ae-08ec-404a-9aa0-f122782e0fad

Sosyal medyada yüzlerce beğeni alan ve gazetemize çokça tebrik mesajının geldiği manşetimizle ilgili, ‘tepki çektiğimiz’ yönünde çarpıtma bilgilerle gazetemiz hedef alındı.

1dc9b971-4595-4454-9022-4b61c58c6772

Gazetemizi hedef alanların odağında ise İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın olduğu görüldü. İYİ Partili Çıray, söz konusu manşetimizi Twitter hesabından paylaşarak, “Geçmişe takılmam. Ancak siyasi tarihin yanlış yazılmasına izi veremem. Şu ana kadar krizi sona erdiren son 48 saat hakkında kimseye konuşmadım. Siyasiler tahrif ederlerse açıklamak zorunda kalırım. Bir de sayın Meral Akşener’e aşağıdaki gibi iftira edenlerden özür bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Tweeti silmek zorunda kaldı

Ancak Çıray, bu paylaşımı sonrasında yurttaşların çok yoğun tepkisiyle karşılaşınca paylaşımı silmek zorunda kaldı. Bunun üzerine ise ‘sipariş’ haber ve köşe yazılarıyla gazetemizi hedef almayı sürdürdü.

İz Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, Çıray’ın devam eden hedef göstermeleri sonrasında, İz Televizyonu’ndaki Kafa Kafaya programında çok net açıklamalarda bulundu.

Ümit Kartal’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ucuz bir propaganda!

Bizim gazetemiz; bir partiye angaje olan, emirle çalışan ve birilerinin yönlendirmesiyle manşet atan bir gazete olmadığını defalarca gösterdi. Hakkımızda yapılan, ‘Arkasında siyasiler var, CHP’li belediyeleri eleştiremez’ gibi ucuz propagandanın cevabını yaptığımız işlerle daha önce çokça verdik. Biz 7 yıllık çizgimizde şunu kanıtladık ki toplumun itiraz ettiği konularda, kendini muhalif gibi gösterenlerden çok daha cesur davranıyoruz. Ancak kalemimizin sivri ucunu, ülkeyi 20 yıldır bu hale getiren iktidara yöneltiyoruz. Önceliğin bu olduğuna inanıyoruz. Her türlü baskıya, tehdide rağmen dik duruyoruz.

KAFA KAFAYA PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çok doğru bir manşetti

Meral Akşener’in 6’lı masayı dağıtmaya yönelik ilk çıkışından itibaren, zamanımızı olabildiğine toplumun ruh halini anlamaya çalışarak geçirdik. Çünkü bizim topluma karşı bir sorumluluğumuz var. “Siyasi entrikalar tarihe gömülecek! Akşener’i iyi bilirdik” manşetini attığımızda gördüğümüz ruh hali tam da buydu. Toplum tam bir hayal kırıklığıyla karşılaşmıştı. ‘Bu iktidardan kurtulacağız’ diye düşünülen bir dönemde; ‘Ben masadan kalkmam’ diyenlerin masadan kalkması büyük bir moral bozukluğuna neden oldu. ‘Ya tarih olacağız ya tarih yazacağız’ denildiği için ‘Siyasi entrikalar tarihe gömülecek’ dedik. Çok doğru ve o güne uygun bir manşetti. Topluma moralleri bozmayın mesajı da içeren bir manşetti. Bizim kafamızın arkasında başka bir plan yok ki!

Akşener de kabul etti

48 saat sonra Meral Akşener’in yeniden masaya dönmesi ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından attığımız “Taşlar yerine oturdu, sofra büyüdü! Kazanacak aday” manşeti de çok doğru ve toplumun ruhunu yansıtan bir manşetti. Çünkü tartışma tam da buradan kopmuş ve masa bu yüzden terk edilmişti. Ancak masaya dönüldüğüne göre kazanacak adayın Kılıçdaroğlu olduğu da Akşener tarafından kabul edilmiş oldu. Kılıçdaroğlu da taşları yerine oturtarak ve sofrayı büyüterek doğru isim olduğunu bir kere daha göstermiş oldu. Bizim kuşkusuz durduğumuz nokta burası; hep birlikte olunmalı ve topluma moralsizlik asla aşılanmamalı. Bu tavrımızdan yana hiçbir sorun yok.

Asıl siz özür dileyeceksiniz!

Ama hiç kimse kendi hatasını örtmek üzere İz Gazete’yi malzeme haline getiremez. Çünkü o 48 saati canlı olarak tüm Türkiye yaşadı. O yüzden de ilk attığımız manşetin tamamen arkasındayız. Biz özür dilemeliymişiz! Özür dilemesi gereken varsa o sizsiniz. İnsanların hayalleriyle oynadığınız o 48 saatle ilgili özür dileyin. Biz kuşkusuz özür dilemesini biliriz ama özür dilenecek hiçbir şey yapmadık. Yaptığımız şey toplumun hislerine tercüman olmaktı. Biz manşeti duyurduğumuz andan itibaren çok hızlı ve peşi sıra tebrik mesajları aldık ki bu her zaman olmaz. Çünkü çok doğru ve cesurca bir manşetti. Burada hata yaptığını kabullenme büyüklüğünü göstermek yerine, ‘Acaba ben bir yerel gazeteyi köşeye sıkıştırarak kendime PR çalışması yapabilir miyim’ uyanıklığına düşmek, halka karşı sorumlu olunmadığının bir diğer ispatı olur. Asıl toplumun geniş kesimleri sizden özür bekliyor! İYİ Parti GİK üyesinin, “En uygun Saray çalışanı 12. kez yine Kılıçdaroğlu” tweeti, genel başkan yardımcısının “Millet 5’ten büyüktür” tweeti, Akşener’in o günkü açıklamasında ölüm ve sıtma mesajı, kumar masası ifadesi var. Bu işi özür meselesine getireceklerse önce kendileri başlayacak özür dilemeye.

İz Gazete’yi küçük lokma sananların boğazında kalırız

Şunu çok net ifade edeyim; İz Gazete’nin çizgisi bir hesaplaşma çizgisi değildir. İzmirliler çok iyi bilir ki biz kimseden korkmayız, boyun eğmeyiz, talimatla manşet atmayız ve hedef gösterilince hizaya falan girmeyiz! Biz ne hissediyorsak, ne anlıyorsak, ne görüyorsak onu topluma aktarmak konusunda Türkiye’nin çok cesur yerel gazetelerinden biriyiz. O yüzden kimsenin bizi hedef göstererek ayar vermesine de izin vermeyeceğiz. İz Gazete’yi büyüten şey; toplumla gönüldaşlık kurmasıdır, fedakarca ve cesurca yürümesidir. O yüzden İz Gazete’yi küçük lokma sanma hatasına düşerlerse boğazlarında kalırız. Varsa cesaretiniz özür beklemeye büyük TV kanallarından başlasanıza hadi! Benim İYİ Parti’yi yönetenlere önerim sakin olmalarıdır. Partiden kopuşları görerek daha büyük hatalara yol açmayın. Bu toplum, iktidardan kurtulmak için sizi yine bağrına basar, bir arada kalma iradesi gösterir. Ama hala o 48 saati uzatmaya çalışmak size zarar verir, güven sorununu büyütür. Sakin olun, sofrayı büyütün!

Editör: Duygu Kaya