Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilek Soylu, aday adaylığına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Soylu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda ülkenin koşullarına dair eleştirilerde bulunurken hedeflerini de anlattı.

98f293d2-6a48-4468-a949-956218dc40c6

İstiyorum ki…

Çocukluk yıllarından bu yana sivil toplumun pek çok alanında görev yaptığını belirten İYİ Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Dilek Soylu, siyasete giriş hikayesini de özetledi. Soylu, şunları söyledi: “Sekiz yaşından beri sivil toplum kuruluşlarının, yardım kurumlarının ve iş örgütlerinin her kademesinde görev alan ve en iyisini sonuna kadar yapmaya çalışan biri olarak milletimizin yaşadığı bu duygu ve düşüncelerle yaklaşık 1 yıl önce kendime en yakın gördüğüm bu siyasi hareketin içinde yani İYİ Parti saflarında yerimi alarak elimi taşın altına koymak istedim. İstiyorum ki, artık ülkemin ve İzmir’in iyi insanları karanlıkta kalmasın, istiyorum ki, kadınlar eskiden olduğu gibi sokakta korkmadan rahatlıkla yürüyebilsin, istiyorum ki ülkemizin gençleri yurtdışına kaçma hayalleri kurmadan kendi vatanında var geleceklerini inşa etsinler.”

Hükümete eleştiri

“Türkiye’miz her zaman olduğu gibi güzel yarınları hak ediyor” sözleriyle konuşmasını sürdüren İYİ Partili Dilek Soylu, mevcut siyasi iktidara eleştirilerde bulundu. Soylu, “Öğretmen ve eğitimci olmamızdan ötürü 30 yılı aşkın bir süredir bizler öğrencilerimizin gözünde umudun ve ışığın kaynağı olduk. Ancak, uzun bir zamandır görüyoruz ki Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşamaması için ülkemizin önüne sistematik olarak büyük engeller konuluyor. Özellikle ‘Batı’nın içimizdeki işbirlikçileri’ marifetiyle ülkemize tek kurşun atılmadan ekonomik olarak adeta işgal edildi. 21 yılda ülkemiz yangın yerine, afet alanına döndü. Ergenekon, Balyoz davaları ve daha birçok uydurulan sahte gündemlerle aylarını, yıllarını boşa geçirdi. Bu iktidar döneminde özellikle Cumhuriyet’in ilk 15 yılında ülkemize kazandırılan tüm fabrikalar satıldı veya kapatıldı. Yerli ve milli üretim sıfırlandı. Milletimiz, ithalata dayalı bir ekonomiye mahkûm bırakıldı. İnsanlarımız, yokluk, üzüntü ve sıkıntı içinde. Kimse sonunun ne olacağını bilmiyor” diye konuştu.

Kadının adı kalmadı

Baskıcı rejimin sonucu olarak kadının hiçbir yerde adının kalmadığını vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Soylu, siyasette kadın temsiliyetine değindi. Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete yönelik de konuşan İYİ Partili Soylu, “Parlamentolar Arası Birlik ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin hazırladığı ‘Siyasette Kadın 2021’ haritası verilerine göre Türkiye, parlamentolardaki kadın temsilinde 188 ülke arasında 129'uncu sıraya geriledi. Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı ilk ülkelerden biri olan Türkiye’deki 577 milletvekilinin yarısı kadın olması gerekirken sadece 100’ü kadın. Yıllar geçtikçe uygarlık seviyesinin artması, kadına uygulanan şiddet olaylarının azalması gerekirken belki de kadını koruyan birkaç yasadan biri olan ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de daima takipçisi olduğu 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un iktidar ve siyasi yancıları tarafından kaldırılması konuşulur, tartışılır hale geldi. Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldı. 2023’ün ilk ayında bile 31 kadın cinayeti ile 25 kadının şüpheli ölümü gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Artık değişim zamanı

Milletvekili Aday Adayı Soylu, son olarak, “İYİ Parti’mizin iktidarında Rüzgârgülü projesiyle; sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar, Türkiye’nin en can alıcı sorunlarına çare olacağız. Bir daha hiçbir çocuğumuz, sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak. Sözlerimin sonuna gelirken en son meydana gelen deprem felâketinde yaşadıklarımız bile artık değişimin zamanının, iktidarın yıkılmasını gerektiğini gösteren en son olay oldu. Bu yüzden ışık için, karanlığı yıkıp aydınlığa çıkmak için bu ulvi göreve İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olarak talip oldum. Ben inanıyorum ki hep kendi yandaşlarına paydaş olan bu iktidarı devirmeye az kaldı. Mühür milletimizin, tercih milletimizin. Onların en iyisini karar vereceğine eminim. Artık, bu sonu gelmeyecek gibi olan karanlığa dur diyecekler. İyi bir davanın, iyi bir genel başkanın yolunda ışığa doğru İyi yarınlara selam. Birlikte güçlüyüz, birlikte İYİ bir gücüz. Kazanmanın yolu İYİ'likten geçer” açıklamalarında bulundu.

Editör: Duygu Kaya