İYİ Parti 4. Olağan Kurultayı, bugün Büyük Ankara Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Genel başkanlık için tek aday Müsavat Dervişoğlu oldu.
Kurultayda, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun konuşmasının ardından "Faaliyet Raporu" okunacak. Parti’nin tüzüğüne göre, kurultayda, genel başkan, GİK ve MDK üyeleri için asıl ve yedek üye seçimleri yapılacak. Dervişoğlu'nun tek aday olduğu kurultayda, yaklaşık bin 300 delege, genel başkanın yanı sıra GİK ve MDK üyelerini belirleyecek.
MERAL AKŞENER SALONDA YOK
Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in salonda yer almaması dikkat çekti.
"BURNUMUZUN DİBİNDE, TAM 11 SENE BOYUNCA BESLEYİP BÜYÜTTÜKLERİ SURİYE PKK’SI..."
İktidarın dış politikasını eleştiren Dervişoğlu, "Burnumuzun dibinde, tam 11 sene boyunca besleyip büyüttükleri Suriye PKK’sına bakın. 11 sene diyorum. 14 yıllık iç savaşın 11 yılında eğitildiler, donatıldılar, militan kazandılar. İktidar ise kılını kıpırdatmadığı gibi ileride yapılması muhtemel karşı hamlelere de engel olmayı görev bildi. Sonuç: Suriye’de YPG varmış, bunlar da aslında PKK’lıymış. Bak sen. Ne büyük strateji dehalarımız var ya Rabbi!" dedi.
"ORTA DİREĞE DARBE ÜSTÜNE DARBE REJİMİ"
"200 senelik demokratik mücadelemizden geriye doğru ne kadar mümkünse o kadar adım attılar. Biz cumhuriyetsiz, Cumhuriyet de sahipsiz kaldı" ifadelerini kullanan Dervişoğlu, ekonomik krize ilişkin, "Artık biliyoruz ki; bu sadece bir kriz değil, bilinçli yönetilen bir ekonomi politikasıyla, örgütlü bir yolsuzluk üzerine bina edilmiş, yoksulluk ve yoksunluk rejimidir! Bu bir servet transferi rejimidir. Bu rejim, hep veren ama hiç alamayan yetişmiş insanımıza ve orta direğe darbe üstüne darbe rejimidir" ifadelerini kullandı.
"TERÖRİSTE 'KURUCU ÖNDER' DİYENLER, BİR DAHA MİLLETİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK!"
Dervişoğlu, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye göndermede bulunarak şunları söyledi:
“Yatırımcılarımızın, işverenlerin kabus dolu gecelerden kurtulma vakti geldi! Emeklilerimizin insanca bir yaşama kavuşmasının vakti geldi! Kadınlarımızın korkusuzca karanlıkta yürüyebilecekleri, güvenli bir ülkenin vakti geldi! Sessiz dostlarımızın katledilmediği, onlarla paylaşacağımız hayatın vakti geldi! Vakti geldi! Garantili proje adı altında, köprüden geçemeyeni, hastaneye yatamayanı, havalimanından uçamayanı soyan bu kirli düzen yıkılıp gidecek. Vakti geldi!
Millet evladına iş bulamazken, 3-4-5 yerden maaş alanlar, çocuklarını şatafat içinde yaşatan iktidar elitleri, bir daha gelmemek üzere kaybolup gidecek. Vakti geldi! Annelere, babalara pazarda çürük sebze meyve toplatan, bu utanmazlık, milletimizden ağır bir tokat yiyecek. Vakti geldi! Tarihi geçmiş ürünler, fırsat reyonlarında indirimle satılıyorsa, bu iktidarın da son kullanma tarihi de çoktan geçmiş demektir. Emin olun defolup gidecek. Vakti geldi! İhaneti beka, haini barış güvercini diye pazarlayanların oyunu bozulacak. Vakti geldi! Teröriste “Sayın” diyenler, “Kurucu önder” diyenler, bir daha milletin yüzüne bakamayacak!”




