Gizem TABAN ŞEBER/İZGAZETE- İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, Konak için vaat ettiği projelerini açıkladı. Konak’ta bir otelde gerçekleşen proje lansman toplantısında Serter’e, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Nazan Aruk ve belediye meclis üyesi eşlik etti.

Adaylara çağrı

Belediye başkan adaylarına çağrı yapan Serter, “Buradan çağrı yapıyorum; belediye başkan adayları aylık gelirlerini açıklasınlar, bir de seçim harcamalarını açıklasınlar. Gelirleriyle bu kampanya sürecindeki harcamaları nasıl yapıyorlar bilmiyorum, ben iş insanıyım ama öyle bir bütçem yok” ifadelerini kullandı. 

Eşitlikçi yönetim

Seçim çalışmalarını seçim karavanı ile gerçekleştiğini kaydeden İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, “Açtığım bir seçim ofisim yok. Karavanımla yollardayım, halkımıza gidiyorum. Temiz bir siyaset yürütüyorum” dedi. Konak için ayağı yere basan projeler hazırladığını kaydeden Belediye Başkan Adayı Serter, “Mümkün olduğu kadar gerçekçi projeler hazırladım, uçuk kaçık projeler yok. Konak’ta 111 mahalle var ve hepsinde o kadar çok ihtiyaç var ki… Konak’ı eşitlikçi bir şekilde yönetmek için yola çıktık. Kimsenin kendini geride hissetmediği bir Konak istiyoruz. Konak’ta daha eşit bir yönetim vaat ediyoruz. Konaklı buranın sakini değil sahibi gibi hissetsin istiyoruz” diye konuştu. 

O vagon geri gelecek

İYİ Partili Serter, göreve seçildiği takdirde ilk işinin Atatürk Vagonu’nu geri getirmek olacağını belirterek, “Her şeyden önce ilk icraatımız daha önce Alsancak Gar’da yer alan, birkaç yıl önce kaldırılan Atatürk Vagonu’nu geri getirmek olacak. Bakanlık mı Valilik mi kiminle görüşülecekse görüşeceğim, o vagonu Konak Meydanı’na sergileyelim istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyen bir kadın olarak bunu ona olan borcum olarak görüyorum” açıklamalarında bulundu.

Konak Kart

Konak’ta iş birliği ekosistemini güçlendireceğiz. Konak Kart ile gıda ve kırtasiye desteği sağlayacağız, öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için aş evimiz açılacak, öğrenciler ve yine ihtiyaç sahipleri için çamaşırhane desteği sunacağız. Her yıl bütçemizin yüzde 5’ini STK’lardan gelen projelere ayıracağız, STK yerleşkesi açacağız.

Dirençli kent

Mahalle afet ekipleri oluşturacağız, her mahalleye deprem konteyneri yerleştireceğiz, acil durum toplanma alanlarını yeniden düzenleyeceğiz. Konak’ın deprem tehlike analizini ve mikro-bölgeleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Depreme dirençli bir Konak için tüm gücümüz ile çalışacağız. Dirençli kent olmayı çok önemsiyoruz. Bu

Kadınlara destek

Belediyemizde üst düzey görevlerde kadın arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Kadın girişimci merkezi kuracağız. İki yıllık eğitim süreçleri olacak, kadınlarımız mülakatla alınacak. Girişimciliği benimseyen kadınlara karşılıksız can suyu kredisi (150 bin TL) vereceğiz. Network ağlarına erişilebilmeleri için destek olacağız. Hukuk klinikleri kuracağız. Kadın bir tacize, şiddete uğradığında hangi yolu gideceğini bilemiyor. Gönüllü avukatlarımız kadınlarımızı yönlendirecek. Kadınlarımız, gençlerimiz gece sokaklarda dolaşamıyorlar. Yeterince aydınlatma yok. İlk icraatlarımızdan biri bu sorunu çözmek olacak. Kadın sığınma evi açacağız. Hızla 10 kreşi altı ayda devreye sokacağız, sonra da katlanır şekilde kreş sayılarını 50’nin üzerine çıkaracağız.

İklim Eylem Planı

İklim Eylem Planı oluşturacağız. Belediye binasından başlayarak kendi enerjimizi üretmeye başlayacak ve bu çoğalarak gidecek. Kuraklık, kapımızı çalacak bir problem, dolayısıyla su sorununu çözmemiz gerekiyor. Su sorununu sarnıçlarla çözeceğiz. Sürdürülebilir Restoranlar Hareketi başlatacağız. Gıda atıkları çöpe değil can dostlarımıza gidecek. Döngüsel alışveriş pazarı kuracağız. Eski eşyaların dönüştürülebildiği, satılabildiği bir yer olacak. Bu konularda eğitim verildiği konsept bir proje de olacak. Çöp toplayan arkadaşlarımız ayrıştırarak toplayacaklar, böylelikle istihdam da sağlamış olacağız. Kentsel yeşil alanlar yaratacağız. 

Ücretler düşecek

Yer altı otopark sayılarını artıracağız. Projelerimiz hazır. Yeraltında otopark olacak, üstünde de yaşam alanları olacak. Otopark ücretlerini düşüreceğiz. Araçsız Pazar günü uygulamasına geçeceğiz. Araçsız alanlar yaratacağız. Bisiklet ulaşımını teşvik edeceğiz. 

Yaratıcı endüstri

Konak, yaratıcı endüstrilerin merkezi olacak. Konak İş Dünyası Vakfı kuracağız; mimarlık, yazım, teknoloji, müzik, sahne sanatları gibi pek çok konuda bu vakıf Konak’a katkıda bulunacak. Bu sektörlerde eğitim gören gençlerimize burs da sağlayacak. Bu proje kapsamında Film Konağı Sinema Ofisi’ni kuracağız. Konak, İzmir’in film merkezi olacak.  

Tarihi yaşatacağız

Kemeraltı’nı cazibe merkezi haline getireceğiz. Altyapı sorununu Büyükşehir Belediyemizle, Ümit Özlale ile çözeceğiz. Tarihi yaşatan organizasyonlar olacak. Her yıl Gurme Alışveriş Festivali düzenleyeceğiz. Basmane Oteller Sokağı’nda Zanaatçı ve Sanatçı Sokağı kuracağız.

Sanata doyacağız

Konak’ta sanat projelerine önem vereceğiz. Romanların en yoğun yaşadığı bölge Konak… Roman vatandaşlarımız bizim için bir zenginlik, istihdam yaratarak onlarla orkestra kuracağız. Yeni bir opera binası inşa edeceğiz. Konak, sanata doyacak.

Gençler ve çocuklar

Start-up projesi ile yenilikçi fikir sahibi gençler ile yatırımcıları bir araya getireceğiz. Girişimci gençlik kampı, mesleki gelişim kursları düzenleyeceğiz. İşsiz gençler için ‘istihdam ofisleri’ kuracağız, özel sektör iş birliği ile işe yerleştireceğiz. Gençlik politikalarını gençlerle birlikte üretmek istiyorum. Çocuklar için ‘Bilim, Sanat, Teknoloji Tırı’ Konak mahallelerinde dolaşacak. Konak Çocuk Bandosu kuracağız. Çocuk Konseyi ile eşgüdümlü çalışacağız, oyuncak bankası kuracağız. Pazar günleri çocuklar için ‘Trafiğe Kapalı Özel Oyun Alanları’ oluşturacağız. Konak’ta çocuklar yönetimde söz sahibi olacak, ne istiyorlarsa o olacak. Oyuncak bankası kuracağız. 

İkinci Bahar

İkinci Bahar Üniversitesi kuracağız. Bu üniversitede 21’nci yüzyıl teknolojilerine ayak uydurmalarını sağlayacak eğitimler vereceğiz. 65 yaş üzerine gezi rotaları oluşturup geziler gerçekleştireceğiz. Dış mekân aktiviteleri yapabilecekleri parklar düzenleyeceğiz, sosyal mekanlar oluşturacağız, evde sağlık ve bakım hizmeti sunacağız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in özelikle üzerinde durduğu evde sağlık ve bakım hizmetini mutlaka sağlayacağız. 

Engelsiz Konak

Engelliler ile ilgili iyileştirmelere belediye binasından başlayacağız. Engelli dostu bir belediye binamız olacak. İçinde Down Cafe de olan bir engelsiz yaşam merkezi yaratacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin günübirlik misafirhanesi ile aileleri engelleri çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir kuruma kavuşturacağız. Görme engelliler için sesli kütüphane, işitme engelliler için belediyede koda bulunduracağız. İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temin edeceğiz.

Can dostlar

Can dostlar için gerekli noktalara otomatik su ve hayvan kaplarını yerleştireceğiz. Barınaklarımızda hayvan sahiplendirme sistemi oluşturacağız. Veterinerlik ve ambulans hizmetini 7/24 yapacağız. Her yıl sokak hayvanları çalıştayı yapacağız.

Editör: Tuğkan Üsküp