Batuhan KAYA/İz Gazete- Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda üst üste gelen istifalardan sonra, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Av. Ülkü Doğan İz Gazete’ye konuştu. Doğan, istifaların ardından bazı basın yayın organlarında çıkan “İYİ Parti İzmir’de 4 ilçe başkanı istifa etti” haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Henüz genel başkan değiştirmiş bir partide istifaların olabileceğini kaydeden Doğan, “Kamuoyunda gördüğümüz ‘İYİ Parti’de 4 ilçe başkanı istifa etti’ haberi doğru değil. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Bornova İlçe Başkanımız istifa etti, Bayraklı İlçe Başkanımız görevine devam ediyor, Gaziemir’de ise yönetimin kurulundan istifa var ancak başkanımız görevine devam ediyor. Ben bu istifaları normal bir sürecin parçası olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

“Bir İl Başkanı olarak…”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı olarak tek bir partilinin dahi partiden ayrılmamasını istediğini ancak istifaların yaşanmasının olağan olduğunu ifade eden Doğan, “Henüz atlattığımız bir yerel seçim var ve bu seçimden istediğimiz başarıyla ayrılamadık. Genel başkanımız da bu sonuçlar karşısında sorumluluk alarak istifa etti. Bir kurultay geçirdik, böyle hararetli bir ortamda birbirinden kıymetli 3 adayımız yarıştı ve kongre salonundan kol kola ayrıldılar. Nihayetinde 1 kişi kazandı 1 kişi kaybetti diye düşünenler olabilir. Kim kazanırsa kazansın mücadelemize İYİ Parti’de devam edeceğimizi her zaman söyledik. Tabi böyle düşünmeyen arkadaşlarımız da olabilir, onlara da saygı duyuyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Bir il başkanı olarak tek bir mensubumuzun dahi partimizden ayrılmasını istemem bununla ilgili de sorunları kendi aramızda çözmeyi tercih ederim. İstifa edenlerin gerekçelerini bilemiyorum ama mutlaka partiden ayrılmalarını gerektirecek bir süreç yaşamışlardır” ifadelerini kullandı.

Süreç normal şekilde devam edecek

İlçe Teşkilat Başkanı’nın istifa ettiği Bornova’da ise sürecin normal şekilde devam edeceğini ve istişarelerden sonra bir atama yapılacağını açıklayan Doğan şöyle konuştu:
“İstifa eden ilçe başkanımızın yerine atama yapılacak. Atama derken, ‘Oraya istediğimiz birisi atanacak’ demiyorum, burada parti çatısı altında Bornova için mücadele eden isimlerle bir araya gelecek, istişare yapacak ve uygun birisini belirleyerek atama yapacağız. Olağan süreç budur ama bunun dışında başka bir şey olacaksa bu da görüşülür. Teşkilat Başkanımız ve Genel Başkanımızla görüşerek bu süreci de yürüteceğiz.”

Muhabir: Batuhan KAYA