İZ Televizyonu ekranlarında yayınlanan, ‘Gizem Taban ile Z Raporu’ programının konuğu İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu oldu. Çobanoğlu, İYİ Parti’nin Bayraklı’da oluşacak olan oy oranına ilişkin konuşarak, “Biz İYİ Parti’yi Türkiye’de birinci parti yapmak için yola çıktık. Bugün vatandaştan gördüğümüz teveccühe baktığımızda Bayraklı’da şu an birinci partiyiz. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum, yapılacak ilk seçimde Bayraklı’da İYİ Parti birinci parti çıkar” dedi.

‘ÜYE SAYIMIZ GİDEREK ÇOĞALIYOR’

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Çobanoğlu, teşkilat ilçedeki çalışmalarını değerlendirerek, “Yeni bir parti olduğumuz için en ağırlıklı çalışmamız üye çalışmaları oluyor. Bayraklı’da mezhep, etnik aidiyet gözetmeksizin insanları partimize kazandırmaya çalışıyoruz. Pandemide bir miktar ara vermek zorunda kaldık, toplantılarımızı yapamadık, yönetim kurulu üyemizi koronavirüs sebebiyle kaybettik. Bu yaz aylarından itibaren yeniden açılmakla beraber üye çalışmalarımız için Bayraklı’yı sokak sokak dolaşmaya başladık. Her şey iyi gidiyor, üye sayılarımız giderek çoğalıyor. Bütün partilerden bize geçiş var. MHP’nin olaylı kongresinden sonra kurulmuş bir partiyiz, o zamanlar oradan çok katılım oldu ama CHP’den, AKP’den ve diğer partilerden de hızla katılım devam ediyor” dedi.

‘VATANDAŞIN İKTİDARDAN NE BEKLEDİĞİNİ EZBERLEDİK’

“2018’den bu yana ciddi bir ekonomik kriz yaşıyoruz” diye konuşan Çobanoğlu, “Bu krizle beraber biz halkın hayat pahalılığı işsizlik gibi problemlerini konuşurken geçen yıl yaşadığımız ağır depremle sarsıldık. Bayraklı insanının dertleri çok büyük, hem barınma, hem ekonomik kriz hem de kentleşme sorunu var. Esnafın durumu çok kötü, evine ekmek götüremeyen insanlar var. Halkın sorunlarını dinliyoruz ve vatandaşların iktidardan ne beklediğini de ezberlemiş durumdayız. Çözüm önerilerimiz de var ama bunun için yetkili makama gelmek lazım” ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİK DURUM BEKA SORUNU HALİNE GELDİ’

Ekonomik krize yönelik değerlendirmelerde bulunan Çobanoğlu, “İzmir’in durumu diğer illerden farklı değil. Günümüzde artık ülkemiz öyle bir durumda ki, ülkenin ekonomik durumu vatanın bekasını sarsar hale geldi. Çünkü ekonomik özgürlüğünüz olmazsa siyasi bağımsızlığınız olmaz, başka ülkelere boyun eğmek zorunda kalırsınız. Bunu, bir önceki ABD başkanı Trump’ın ‘Sizin ekonominizi mahvederim’ diye tehdit savurmasından bir sonraki gün doların yükselişiyle de anlayabiliriz. Böyle kırılgan bir ekonomide siyasi bağımsızlık tehlikeye girmiş ve ülkenin ekonomik olarak hızla güçlenmesi gerekir. Cumhurbaşkanı Merkez Bankası rezervlerini gün gün açıklıyor. Başka bir rezervden bahsedeyim. Milletin bankadaki rezervi 240 milyar dolar. Bugün MB’nin rezervinin iki katı. Buna yastık altındaki döviz ve altınları da eklersek yaklaşık 500 milyar dolar rezerv oluyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Cebinde parası olan halkımız iktidara güvenmediği için parasını dövize yatırıp bir kenarda tutuyor. Bu sebeple hiçbir yatırım olmuyor, mevcut yatırımlar ite kaka devam ediyor. İşsizliğin, dövizin artmasının ve diğer durumların sebebi yok. MB Başkanı konuştukça döviz tazeleniyor. İYİ Parti iktidarında inşallah bu durum düzelecek” açıklamasında bulundu.

‘BAYRAKLI’DA BÜYÜK BİR ALTYAPI PROBLEMİ VAR’

Çobanoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın çalışmalarını değerlendirerek, “2.5 yılın 1,5 yılını pandemiyle mücadelede geçirdik. Bayraklı’da 2,5 yılda gözle görülen bir yatırım olmadı ama bunu değerlendirirken, pandemiyi dikkate almak lazım. Bu dönemde belediyenin borçlarını arttırmadan, zorunlu rutin işlerini yürütmesi bence yeterliydi. Büyükşehir Yasası’yla birlikte birçok yetki büyükşehir belediyelerine geçmiş, ilçe belediyelerin yetkisi kısıtlanmıştı. Bayraklı’da büyük bir altyapı problemi var, bir sürü yatırıma ihtiyacı olan bir bölgede yaşıyoruz biz. Şunu da söylemek gerek, Bayraklı’nın yaklaşık 15 mahallesi gecekondu mahallesi. Bu gece kondu mahallerinde çalışmalar bir türlü yapılamadı” diye konuştu.

‘EMSAL ARTIŞI EN AZ YÜZDE 30-40 OLMALI’

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde yüzde 10 emsal artışı kabul edilmiş ama bu artışla ilgili çeşitli tartışmalar ortaya çıkmıştı. Yüzde 10’luk emsal artışının yeterli olmadığını ifade eden Çobanoğlu, “Depremzedelerle hep birlikteyiz, iktidar partisinden birkaç milletvekili 2 ay depremzedelerin arasında dolaştı ve mağdur edilmeyeceklerine dair yüzlerce söz verdi. Bugün ortada yoklar, ‘Ne haliniz varsa görün’ diye kayboldular. Biz, depremde yıkılan değil ama orta ve ağır hasarlı olduğu için yıkılmak zorunda kalan binalarda emsal artışını dile getiren ilk partiydik. Bu işin başka türlü çıkarı yok. Buna o saha da müsait. Emsal artışının en az yüzde 30- 40 olması gerekir ki, insanlara çok yük bindirmeden o binalar yapılsın. Yüzde 10’luk emsal artışının hiçbir faydası yok. Konu öyle bir ayrımcılığa geliyor ki, vatandaşa arka planda ‘Parası olanlar burada, parası olmayanlar gidip başka bölgede otursunlar’ gibi bir şey söylenmiş oluyor. Bu da bizi rahatsız eder” dedi.

‘BÖYLE DÖNÜŞÜM OLMAZ’

Çobanoğlu, Bayraklı’nın en önemli sorunlarını sıralayarak, “Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm için emsal artışı zorunlu, en az yüzde 30 gerekiyor. Depremden etkilenmeyen diğer bölgelerde de acilen kentsel dönüşüm gerçekleştirilmeli. Öyle bir hale geldi ki kentsel dönüşüm gerektiren mahallelerde yapı ruhsatı dağıtılarak beşer katlı binalar sığdırdık. Altyapısı hazırlanmadı, apartmanın kapısından çıkınca bir tane parkın, sosyal olanının olmadığı görüyoruz. Böyle bir dönüşüm olmaz. Bayraklı çok güzel bir bölge, iyi bir imar planıyla cazibe merkezi haline gelebilir. Maalesef şu zamana kadar bunun yapıldığını göremedik. Kentsel dönüşüm, altyapı Bayraklı’nın olmazsa olmaz problemi. Bayraklı’da üçte birinde doğal gaz yok, fiber internet yok. Böyle bir çağda bunların olmaması çok ilginç. Yolların yapılması lazım, park bahçe yapılması lazım. Sosyal alana ihtiyaç var. Aşağı mahallelerde bunlar var ancak, bunlar 5-6 mahalleden ibaret. Bu sorunları giderilmesi lazım” dedi.

‘HÜKÜMET VE BÜYÜKŞEHİR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ’

Hükümetin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’ya bakışını değerlendiren Erdinç Çobanoğlu, “Bayraklı’da yapılması gereken şeylerden biri de Tren İstasyonu’nun ve Altınyol’un yeraltına alınıp Bayraklı’nın deniz kenarına kadar açılmasıdır. O izban hattı Bayraklı’yı ortadan ikiye böldü, ucube bir istasyonla Bayraklı o mahalle bu mahalle diye ayrıldı. Bunu elbette ki Bayraklı Belediyesi yapamaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapamıyor çünkü Devlet Demiryolları ile ortak bir çalışma gerekiyor. Bütün partilerin ortak projesi buydu aslında, hükümet ve büyükşehir bu anlamda birlikte hareket etmeli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylamadıkça imar planı geçerli olmuyor, o imar planlarının onaylanması lazım. Bayraklı bir üniversitesi, hastanesi olmayan bir ilçe. İlçemizde bir üniversite fakültesi kurulmalı. Bayraklı Şehir Hastanesi de yapılıyor ama ne zaman açılır o da belli değil” dedi.

‘HER AN SEÇİME HAZIRIZ’

Erken seçim tartışmalarına da değinen Çobanoğlu, “Erken seçimle ilgili şartlar oluştu. Bakanlıkların faaliyetleri, devlet kademelerinde yaşanan problemler, halkta oluşan refah kaybı erken seçim şartlarını oluşturuyor. Biz de bu gündemi takip ederek her an seçime hazır olacak çalışmalar yapıyoruz. Bayraklı’da 700 seçim sandığı var, bizim sandık görevlilerimiz, seçimde görev yapacak ekiplerimiz hazır. Biz her an seçime hazırız, yeter ki seçim kararı alsınlar. Benim tahminimi soruyorsanız, 2022 yılı içerisinde seçim olur. Ama ister erken ister zamanında, bizim için hiç fark etmez, biz her an seçime hazırız” dedi.

‘BAYRAKLI’DA BİRİNCİ PARTİYİZ’

İYİ Parti’nin Bayraklı’da oluşacak oy oranına ilişkin açıklamada bulunan Çobanoğlu, “Biz İYİ Parti’yi Türkiye’de birinci parti yapmak için yola çıktık. Bugün vatandaştan gördüğümüz teveccühe baktığımızda Bayraklı’da şu an birinci partiyiz. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum, yapılacak ilk seçimde Bayraklı’da İYİ Parti birinci parti çıkar” vurgusunu yaptı.

‘ORTAYA SOMUT PROJELER KOYACAK PARTİYİZ’

Çobanoğlu, “İnsanlar neden İYİ Parti’yi tercih etsin” sorusunu ise şu ifadelerle cevapladı:

“Halkın problemlerini en yakından takip edip çözüm önerilerini sunan parti İYİ Parti’dir. Gelir adaletsizliğiyle, eğitim alanıyla ilgili projelerimiz var. İnsanlar yaşadıkları hayattan mutluysa iktidarı değiştirmek istemezler. Şimdi öyle bir durumdayız ki 2 bin lira emekli maaşı alan insan aldığı maaşın yarısını faturalara verirse ekmek peynir yiyecek durumda kalmaz. Genel başkanımız geziyor, emeklilerin, işsizlerin, çiftçilerin durumunu biliyoruz. Çaresizliğe çare olacak, ortaya somut projeler koyacak olan parti bu parti. Merkezde olan parti, bir ideoloji partisi değil. Bunlar halkımızın bizi tercih etmesine sebep olacak gelişmelerdir.”

Editör: Haber Merkezi