İzmir'in plajları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de İpekkum Plajı. Peki İpekkum Plajı nerede? İpekkum Plajı'na nasıl gidilir?

Menderes ilçesinin Gümüldür bölgesinde yer alan İpekkum Plajı ve denizi sizlere unutulmayacak anlar yaşatacak kadar berrak ve temiz. Burada denizin de kum olması keyfi artıran etkenlerden. Özellikle bölgenin gözbebeği haline gelen plaja komşu Kolophon, Notion ve Klaros Antik kentleri de tatil keyfinize eşlik ediyor.

Aslında İpekkum Plajı'nın en önemli özelliği denizin içerisinde adeta kumsaldaymış gibi bir his yaratması.

Gümüldür bölgesi aslında yazlıkçıların sıkça ikamet ettiği yerlerden biri olması dolayısıyla oldukça popüler bir konum haline gelmiştir.  Tatil bölgesi olması burada birçok turistik hizmetin verilmesine neden olmuştur.

Tatil boyunca plajda ihtiyacınız olacak duşlar, tuvaletler, soyunma kabinleri ve market burada bulunuyor. 

İpekkum Plajı nerede?

İpekkum Plajı İzmir'in Menderes ilçesinde Gümüldür bölgesinde yer alıyor.

İpekkum Plajı'na nasıl gidilir?

İpekkum Plajı'nın açık adresi şu şekilde: Mersin Alanı, 6052. Sk. No:30, 35485 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: Plaja gitmek isteyen kişiler özel araçları dışında ESHOT'ûn 986 ve 776 numaralı otobüs hatları ile de ulaşabilir. İzmir’den gelecekler için mesafe yaklaşık 50 km. Menderes ilçesinden gelenler için 28 km olup, plajın Seferihisar'a uzaklığı ise 30 kilometredir.

Özel aracıyla İpekkum Plajı'na ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak İpekkum Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp