Bugün akşam saatlerinde Instagram ve  Facebook hesaplarına giriş yapan kullanıcılar, ‘yanlış şifre' uyarısı aldı.

Instagram ve Facebook hesaplarındaki bağlantı sorunları yeniden gündem oldu. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan bu uygulamalara saat 18.30 itibarı ile giriş yapılamadığı öğrenildi. Peki, Instagram, Facebook ve Youtube neden açılmıyor.

Kullanıcılar oturum açmada ve uygulamada oldukça yavaşlık olduğuna dair paylaşımlarda bulunurken ‘yanlış şifre' hatası veriyor bu sorun hakkında şirket  tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Instagrama erişim ne zaman düzelecek?

Anlık Instagram erişim sorunlarına dair kullanıcıların paylaşımları dikkat çekiyor. Saat 18:10'dan itibaren 5 Mart Salı günü yaşanan erişim sorunları, kullanıcıların Instagram'a girerken ‘şifre yanlış’ hatası alıyor. Bu durum, Instagram'ın çöküp çökmeme sorusunu gündeme getiriyor. Gelişmeleri takip etmek için Instagram'ın resmi sosyal medya hesaplarını veya güvenilir haber kaynaklarını kontrol etmek önemli olacaktır.

Facebook çöktü mü?

5 Mart Salı günü, Facebook'ta yaşanan bir erişim sorunu gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcıları Facebook’a girerken sorun yaşıyor. Facebook, aynı Instagram gibi ‘yanlış şifre’ hatası veriyor. Güncel bilgileri öğrenmek için Facebook'un resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 

İlk resmi açıklama geldi

Meta, Facebook durum sayfasında sorun için "Facebook Girişini etkileyen bir sorunun farkındayız. Mühendislik ekiplerimiz sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için aktif olarak çalışıyor" mesajını paylaşıyor. Meta'da iletişim tarafından sorumlu olan Andy Stone da sorunu doğruladı ve X'te paylaştığı mesajda şirketin erişim sorunlarının farkında olduğunu, Meta'nın "şu anda bunun üzerinde çalıştığını" belirtti.

X'in patronu Elon Musk bir fotoğraf ile dalga geçti

Meta'ya bağlı popüler sosyal medya uygulamaları Facebook, Instagram ve Threads'in çökmesi sonrası ünlü sosyal medya paylaşım sitesi X'in patronu Elon Musk bir fotoğraf paylaşarak dalga geçti.

Elon Musk'ın Meta yetkilisi Andy Stone'un, "İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz" sözlerini alıntıladığı paylaşımı bu şekilde:

Editör: Esra Seyirden