Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık sayıla günler kala 6'lı Masa, uzun zamandır merakla beklenen adayını belirlemek üzere 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı. Toplantıda cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belirlendi. Ancak daha sonra açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu duruma karşı çıktı. Akşener daha sonra adaylık için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yaptı. Ancak iki isim de Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Peki şimdi Akşener ne yapacak?

Kulislerde Akşener'in önünde 3 ihtimal olduğu konuşuluyor.

1- KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI KABUL EDECEK

Kulislerde Akşener'in 6'lı Masa ile buzları eritip Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul edebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki krizde İmamoğlu'nun arabuluculuk yapma girişiminin olduğu ve hatta Mansur Yavaş ile İmamoğlu'nun bugün İYİ Parti lideri görüşeceği gelen bilgiler arasında.

2- İNCE VE ÖZDAĞ İLE İTTİFAK OLUŞTURULACAK

Yaşanan krizin heme öncesinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bir çağrıda bulunarak "Artık halkın Mansur Yavaş'ı sahaya davet etme zamanı geldi. 5Mart Pazar günü saat 15.00'te Türk halkını Ankara Büyükşehir Bel. önüne "Mansur Başkan Göreve" çağrısında bulundu. Gelecek partisi lideri Muharrem İnce ise yaşanan kriz sonrası bir televizyon programında "Siz Meral Akşener'i veya Meral Akşener sizi davet ederse ne olur?" sorusuna yanıt vererek "Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım" dedi. Kulislerden gelen bilgilere göre Akşaner önündeki 2. ihtimal, İnce ve Özdağ ile ittifak yaparak Mansur Yavaş'ın adaylığa yanaşmaması halinde İnce'yi ortak aday yapmak.

3- KENDİ ADAYLIĞINI İLAN EDECEK

Akşener'in 6'lı Masa'dan tamamen ayrılması ve diğer ittifaklara da sıcak bakmaması halinde seçimlerde kendisinin adaylığını ilan edeceği gelen bilgiler arasında.

Editör: Özlem Çimen Durmaz