BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Aydın tarafından yönetildi. Aydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu toplantıya katılamadığını ancak 15 Mart 2024’te yapılacak dönemin son meclisine ise başkanlık yapacağını aktardı.

Buca Cezaevi alanı için yapılan planlar İzBB Meclisi’nde onaylandı. İller Bankası tarafından yapılan itiraz oy çokluğu ile uygun bulunmadı.

Aydın’dan Dağ ve Tugay’a teşekkür

Buca Cezaevi planına dair konuşan Aydın, “Reddedilen itirazla birlikte Buca Cezaevi eski arazisiyle ilgili plana ilişkin Büyükşehir Belediye meclisindeki süreç tamamlandı. Bu süreç boyunca katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bir İzmirli olarak bir teşekkürü de AK Parti'nin Adayı Hamza Dağ'a da etmek isterim. Gerek Cemil Tugay gerek Hamza Dağ bu alanın yeşil alan olması noktada mutabık kaldılar. Dağ’ın deyimi ile ‘İzmir Bahçesi’ Tugay’ın deyimi ile rekreasyon alanı. Her iki adaya da teşekkür ederim. Hiç değilse İzmir için ortaklaşa bir fikir üretmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Buca Cezaevi planları ile ilgili gündem maddesi ise şu şekilde:

Belediye Meclisimizin 15/11/2023 tarihli ve 05.1164 sayılı Meclis Kararı ile uygun görülerek 10/01/2024 tarihinde onanan ve 12/01/2024–12/02/2024 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 673 ada ve çevresinin, ilgili Daire Başkanlıklarının talep ve projeleri doğrultusunda, ilçenin kamusal açık alan ve bölgesel otopark ihtiyacının karşılanması, "İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi" kapsamında istasyon alanının ayrılması, alanın cezaevine yönelik geçmiş kullanımından yola çıkılarak kültürel miras, kent hafızası kapsamında yeraltında müze kullanımının yer alması amaçlarıyla, "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı süresi içerisinde İller Bankası A.Ş tarafından yapılan itirazın oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

Editör: Duygu Kaya