Independent Türkçe'de yer alan habere göre havayolu firması, uluslararası hatlarda seyahat edecek ve yolcu ağırlık anketine katılacak kişileri arıyor.

Air New Zealand'a göre bu girişim "uçağın güvenli ve verimli çalışmasını" sağlamak için "temel" bir gereksinim. Aynı zamanda Yeni Zelanda Sivil Havacılık Otoritesi'nin de şartları arasında yer alıyor.

İç hatlarda uçan yolcular 2021'de tartılmıştı. Halihazırda pandemi sonrası uluslararası seyahat başlamışken, tartılma sırası uluslararası uçak yolcularına geldi.

Uçuş öncesi her yolcunun tartılması güvenliği artırabilir ve her bir uçuşun yol açtığı çevresel zararı azaltabilir. Halihazırda havayolu firmaları, "varsayımsal kütle" kullanarak yolcuların toplam ağırlığını önceden belirlenmiş sayılar üzerinden tahmin ediyor.

Firma, el bagajlarını tutarken tartılma hususunda tereddüt gösterebilecek yolculara endişelenecek bir şey olmadığına dair güvence vermeye istekli.

Ağırlığınızı kimse görmeyecek

Air New Zealand'ın biniş kontrol geliştirme uzmanı AlastairJames, "Tartıya çıkmanın ürkütücü olabileceğini biliyoruz. Müşterilerimize görünür hiçbir yerde ekran olmadığına dair güvence vermek istiyoruz. Ağırlığınızı kimse göremeyecek. Biz bile. Tamamen anonim. Basit ve gönüllülük esasına dayalı. Tartılarak sizi her defasında güvenli ve verimli biçimde uçurmamıza yardımcı olacaksınız" dedi.

James, her kalkış öncesi pilotun yüklenmiş uçağın ağırlığını ve dengesini bilmesi gerektiğini belirterek, "Kargodan kabindeki yemeklere, bagajdaki bavullara kadar uçakta olan her şeyi tartıyoruz. Müşteriler, mürettebat ve kabin çantaları içinse bu anketi yaparak elde ettiğimiz ortalama ağırlıkları kullanıyoruz" diye konuştu.

Anket, Auckland Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan seçilmiş Air New Zealand uçuşlarının kapı salon girişlerinde 2 Temmuz 2023'e kadar gerçekleştirilecek.

Bu ay bir kadın, bir yolcu arkadaşından uçağa binmeden önce bagaj tartısına çıkmasının istendiği iddiasını Tiktok'a taşımıştı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz