Olay Ağustos ayında Almanya'da meydana geldi. Polis, park halinde bulunan bir otomobilde kadın cesedi buldu. Yapılan incelemede kadının 50'den fazla kez bıçaklandığı ortaya çıktı. Kadının kimliği ise Irak asıllı bir Alman olan Sharaban K. olarak açıklandı.

Olayla ilgili Sharaban K, Sheqir K adlı arkadaşı ile Bavyera polisi tarafından gözaltına alındı. Polis olayla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Polise göre Sharaban K cinayetten bir hafta önce sosyal medya sitelerinde çok sayıda takma adla faaliyet gösterdi ve kendisine benzeyen birkaç kadınla temasa geçti. Sharaban K çeşitli vaatlerde bulunarak, başlangıçta başarısız olan görüşmeler yaptı ancak son olarak kurban Khadidja O buluşmayı kabul etti.

Sheqir K ve Sharaban K'nin cinayet günü kadını evinden aldı. Heilbronn ve Ingolstadt arasındaki bir ormanlık alanda iki arkadaş, Cezayirli güzellik uzmanını araçtan çıkardı ve kadını bıçaklayarak öldürdü.

Savcılar, iki arkadaşın daha sonra kurbanı arabanın arka koltuğuna oturttuğunu ve Tuna Nehri kıyısındaki sakin bir yerleşim bölgesine park ettiklerini ve arabanın 16 Ağustos 2022 Sharaban K'nin ebeveynleri tarafından keşfedildiğini ifade etti.

Ingolstadt savcılığı, Sheqir K ve Sharaban K hakkında 26 ve 27 Ocak'ta tutuklama emri çıkarıldığını söyledi. İki isim, suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Editör: Özlem Çimen Durmaz