Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine geri sayım başlarken siyasi partilerde milletvekili adaylarını belirleme mesaisi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde aday adaylığı başvuru süreci sona eren CHP, milletvekili adaylarının belirlenmesi yönelik yöntem konusunda il başkanlıklarına yazı gönderdi.

Merkez yoklaması yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla il başkanlıklarına gönderilen yazıda; CHP Parti Meclisi’nin (PM) 12 Mart 2023 tarihli toplantısında, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin milletvekili adaylarının, tüzüğün 52. Maddesi uyarınca, tüm seçim çevrelerinde merkez yoklaması yöntemi ile belirlenme kararı il başkanlıklarına bildirildi. Yazıda; ‘Bu bağlamda 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yapılacak aday tespitinde il örgütlerimizin de görüşlerinin alınmasın önem taşımaktadır’ denildi.

Sandık koyulmayacak

İl başkanlıklarına gönderilen yazıda, ‘Örgütlerimizin görüşleri alınması’ ifadesinin eğilim yoklaması şeklinde anlaşılmaması gerektiğine de dikkat çekilerek, “Sandık konularak, eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararımız mevcut olmayıp, bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır. Listelerimizin hazırlanmasında, il örgütlerimizin görüşlerinin alınmasından maksat, il örgütlerimizin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilmek suretiyle aday tespiti ve sıralamalarda genel merkezimize yardımcı olacak şekilde kanaat oluşturmasıdır. Bu nedenle adayların tespitinde, il örgütlerimiz tarafından sandık kurularak, sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılması kesinlikle söz konusu olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

En geç 3 Nisan’a kadar…

Buna göre il başkanlıkları, genel merkeze müracaat eden milletvekili aday adayı listeleri üzerinde; ilçe örgütleri, kadın kolları ve gençlik kollarının görüşünü alarak, milletvekili aday listesinde yer almasını önerdiği kişilerin ad ve soyadı bilgilerini, en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya kapalı zarf içinde teslim edecek.

Editör: Duygu Kaya