AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, asgari ücret için net rakam verdi. İktidar kanadınca geçtiğimiz yıldan beri üç kez düzenlenen asgari ücret, her seferinde güncel açlık sınırı rakamlarının altında kaldı.

Asgari ücret, son olarak 8500 TL'ye yükseltilmişti, önümüzdeki temmuz ayında ise bir zam daha gelecek. Dolayısıyla milyonlarca asgari ücretlinin gözü, kulislerde konuşulan rakamlara çevrilmiş durumda.

Bu kapsamda AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'ta, iktidar kulislerine dayandırılarak rakam telaffuz edilen bir haber yayınlandı. "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna yanıt verilen haberde şunlar yer aldı:

"Her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmış olsa da bu noktadan sonra Erdoğan’ın tekrardan Cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla asgari ücret için de iktidar kulislerindeki söylemleri baz alabiliriz.

Kulislerde dolaşan son bilgilere göre Asgari ücret temmuz ayında en az 13 bin TL olacak. Yani yüzde 50’nin de üzerinde bir zam söz konusu olacak."

Editör: Duygu Kaya