Döviz kuru ve enflasyondaki rekor seviyeler, ikinci el otomobil piyasasında da fiyatları artıran bir dalgayı tetikledi. Oto Merkezi'nin CEO'su Muhammed Ali Karakaş, Ekonomim'den Aysel Yücel'e yaptığı açıklamada, bayram tatiline kadar ikinci el araç fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirtti.

Karakaş, "Sıfır otomobillerdeki yüzde 7'ye varan zam oranları, döviz kurundaki değişime bağlı olarak ikinci el piyasasına da yansıdı. Artık dijital bir piyasa olduğu için fiyat yükselişleri, özellikle ilan sitelerinde 24 saati geçmeden görülebiliyor" dedi.

Muhammed Ali Karakaş, Kurban Bayramı'nın etkisi, yaz aylarına girilmesi, kiralama sezonunun başlaması ve araç tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle Haziran ayının son haftasına kadar ikinci el otomobillerde yüzde 4 ila yüzde 6 arasında bir fiyat artışı öngördüklerini ifade etti.

Diğer yandan, döviz kuru hareketlerinin araç satışında farklı eğilimlere neden olabileceğine de dikkat çeken Muhammed Ali Karakaş, "Eğer döviz kuru hızlı bir şekilde yükselmeye devam ederse, birçok kişi araç satışını askıya alarak beklemeye geçebilir" şeklinde konuştu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz