Gizem TABAN ŞEBER- İzmir’de mart ayından itibaren toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma uygulamasının başlayacağını açıklayarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın ‘Toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma’ vaadini boşa düşüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İz Gazete’ye konuştu.

Uzun zamandır hazırlık yapıyorduk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Bugün 120 dakika ücretsiz aktarma müjdesi verdiniz. Siyasi anlamda iki adayın vaadi de boşa düşmüş oldu. Neler söylersiniz?’ sorusunu şöyle yanıtladı: “Bu, dün aklımıza gelen bir şey değil. Uzun zamandır bunun hazırlığını yapıyorduk, uzun zamandır bunun fizibilitesini çalışıyorduk. Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu bu anlamda bize önemli bir rahatlama sağladı. Yeni aldığımız otobüslerle diğer güzergahlar konusunda eksiklerimizi kapatabileceğimiz için uygun zamanın olduğuna kanaat getirdik ve düğmeye bastık. Şimdi UKOME’ye getireceğiz, oradan da geçirir geçirmez mart ayı başından itibaren uygulamaya sokacağız.”

Adayların vaatlerini bilmem

Başkan Soyer, ‘Yani bu gelişme siyasi olarak algılanmamalı mı?’ sorusuna ise, "Tam da böyle… Ben, adaylar ne vaat etti onu bilmem. Sonuçta bu, bizim kendi görev süremiz içinde uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu ve nihayet bunu sonuçlandırıyoruz” yanıtını verdi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz