İZ GAZETE-MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısı sonrası gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Amerika’nın Sesi radyosunun Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli’ye, “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağı tartışılıyor, Meclis’te karar alınmazsa… Görüşleriniz nedir acaba?” sorusunu yöneltti.

Bahçeli, Yazıcıoğlu’na, “Siz beni dinlememişsiniz galiba o anlaşılıyor” şeklinde konuşurken, muhabirin “Sinan Ateş cinayetinde MHP’ye yönelik suçlamalar…” diye başlayan sorusuna, “İşine bak, hadi” diyerek tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli'nin bu sözlerinin ardından Muhabir Yıldız Yazıcıoğlu, fiziksel müdahalelerle alandan uzaklaştırıldı.

Bu müdahaleyi ve "İşine bak" sözlerini kınayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)'nden açıklama geldi.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye soru sormak isteyen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun, sözlü ve fiziki müdahalede bulunularak engellenmesini kınıyoruz." diyen İGC, "Bir gazeteciye yapılan böylesi bir müdahale kabul edilemez." ifadelerini kullandı. 

İGC'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Amerika’nın Sesi (Voice of America) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye grup toplantısı çıkışında diğer meslektaşlarıyla birlikte soru sormak istemiştir. Kamuoyunun cevabını merak ettiği soruları yönelten Yazıcıoğlu’na sinirlenen Bahçeli, “Hadi işine bak” diyerek tepki göstermiş; milletvekilleri ve korumalar da sözlü ve fiziki müdahalede bulunarak meslektaşımızı oradan uzaklaştırmıştır.  

Yıllardır yerli ve yabancı basın kuruluşunda çalışan deneyimli gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’na yapılan bu müdahale, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını hedef almıştır, kabul edilemez.  

MHP’li yetkililerin olayın ardından yaptıkları açıklamalarda, Yıldız Yazıcıoğlu hakkında çalıştığı kurum üzerinden iftira kampanyası başlatılması ise son derece vahimdir, çirkindir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gazeteciye yapılan bu müdahaleyi şiddetle kınıyor, sorumluları özür dilemeye davet ediyoruz."