İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Demokrat Gündem Gazetesi’nin Demokrat Bakış programına konuk oldu. Gazeteci Yeliz Şenyerli’nin sunduğu programda İGC Başkanı Dilek Gappi, medya sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

Dünyanın en zorlu mesleklerinin başında gazetecilik mesleğinin geldiğini dile getiren Başkan Gappi, “Gazeteciler cumhuriyetten, hukuktan, insan haklarından, eşitlikten yana taraf olmalı. Gazeteci şeffaf olmalı, doğruyu, objektifliği asla bırakmamalı” dedi.

Doğru ve ilkeli haberciliğin kamu görevi olduğunu söyleyen Başkan Gappi, meslek örgütleri olarak kamu kaynaklarının doğru paylaşılması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Yanlışı meslek örgütleri değerlendirmeli

Yetkili kurumlara meslek sorunlarını iletmekten de asla çekinmediklerini söyleyen Başkan Gappi, dezenformasyon yasası ile mücadele ettiklerini ve bir haberin yanlışlığına meslek örgütlerinin karar verebileceğini belirtti.

Türkiye’de ilk defa yerel basın olarak sendikalaşmayı 9 Eylül Medya Grubu ile getirdiklerinin altını çizen Başkan Gappi, gazetelerde sendikalaşmanın ve toplu sözleşmelerin olmasının elzem olduğu ancak ücret sendikacılığından kaçınılmasının önem taşıdığını vurguladı.

Genç istihdamını çok önemsiyoruz

Dijitalleşme süreci ile birlikte haberciliğin değiştiğini, yerel basın açısından çok zorlu bir sürecin yaşandığını ama ciddi yol kat edildiğini dile getiren Başkan Gappi, İzmir basını olarak genç istihdamını çok önemsediklerini söyledi.  

Editör: Tuğkan Üsküp