Gizem TABAN/İZGAZETE- Bornova Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bornova Belediyesi’nin ocak ayı olağan birinci meclis oturumu Bornova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İduğ’un yönetiminde yapıldı.

mmm

‘TASARRUFLAR YATIRIMA DÖNECEK’

Meclis’te, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “37-40 bin tonluk asfalt çalışmamız, 2023 yılında 100 bin ton olarak gerçekleşecek. Asfalt konusunda kiralamadan satın almaya geçişle ilgili Bornova Belediyesi’nin ciddi bir tasarrufu var. Bir de 5 Ocak’ta güneş enerji sisteminin ihalesi var. İki megavatlık güneş enerji sistemi, Bornova Belediyesi’nin işletmelerinde hizmete alınacak. Önümüzdeki süreçte yaşanacak fiyat artışlarını saymıyorum ancak yıllık 60 milyon elektrik parasının önemli bir kısmı kendi ürettiğimiz elektrikle tasarrufa dönüşecek. Bu tasarruflar da yatırımlarla Bornova halkına dönecek. 2023 yılında Serintepe’ye şahane bir kapalı pazaryeri ve düğün salonu yapacağız. Yurtları bitireceğiz. Kreş ve taziye evlerini 15’er tane planlamıştık, kreşleri 18’e çıkartacağız, bu çalışmaları tamamlayacağız. 2023 yılı, yaptıklarımızın meyvelerini en çok alacağımız yıldır. Bornova’ya verdiğimiz sözleri Yüce Meclis’in imzalarıyla yerine getirmiş olacağız. 2023’ün hepimize hayırlar getirmesini dilerim” diye konuştu.

m

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Toplantıda denetim komisyonu için üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na üye olarak; CHP’den Kadir Yıldız, Göksel Ceviz, Bengül Tice, AKP’den Cesim Çelik ve Adem Kasacı seçildi.